Konsol Savaşlarında Hala Tercih PlayStation 4 Yönünde

Reuters oyuncuların nabzını tutmaya çalışıyor.

Yahoo’nun sunduğu bir habere göre, 23-27 Eylül tarihleri arasında bir araştırma yapılmış. Yeni nesil konsollara ilginin ölçüldüğü bu araştırmanın sonuçları ilgi çekici. Az biraz sayı ile uğraşacağız, dayanın Oyungezerler.

Toplamda 1297 kişinin katıldığı bu araştırmada %26’lık bir kesim çıkıştan sonra PS4 almayı tercih ederken, sadece %15’lik bir kısmı Xbox One almayı düşünüyor. Yani %49’luk bir kısım, yeni nesil konsollarla ilgilenmiyor.

Katılımcılardan 408 kişi sadece 40 yaş altında, bu grupta ise %41’lik kısım PS4 ü tercih ederken %27’si Xbox One tarafında.

Araştırmanın başındaki isimler arasında Reuters olsa da San Francisco ofisinden geliyor bu haber. Yani ABD pazarını temel alıyor.

Gelelim ilginç kısıma; Xbox One sunumunu televizyon özellikleri üstünden yaptığında, ABD’de televizyon izleyen ve 40 yaşın üstündeki nüfustan kendisine yol çizmeye çalışmıştı. 1297 kişi tabiiki nihai bir sonuç vermez ama, hedef kitle Xbox One’ın özelliklerini çıkıştan hemen sonra alacak kadar beğenmemiş gibi görünüyor.

Sonuçta terazi hala PlayStation tarafında ağır basıyor. Bakalım konsollar çıktıktan sonra nasıl günler bekleyecek bizleri.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum