Rhianna Pratcheet Oyun Sektöründe Seksizme Karşı

Ünlü isim sektördeki cinsiyet dengesizliğin üzerine gidiyor.

Rhianna Pratchett, dünya çapında çok satan ünlü fantastik edebiyat serisi Discworld'un yazarı Terry Pratchett'in kızı. Aynı zamanda Tomb Raider Reboot ve Mirror's Edge gibi tanınmış oyunların senaristi.

Lakin Pratchett ünlü soyadı ya da senaristi olduğu oyunların yanı sıra  oyun sektöründe çalışanların eşitsiz kadın erkek dağılımı ve piyasadaki seksizm üzerine başlattığı #1ReasonToBe hareketi ile de tanınıyor.

Pratchett bu hareket başladıktan sonra kadınlardan gelen şikayetlere benzer hareketlerin şimdiye kadar kendisinin yaşamadığını (soyadından dolayı normaldir) ama bu hareketin içinde bir kıvılcım çaktığını söyledi. Bununla kalmayıp Pratchett son bir kaç ayını okulları ziyaret edip buradaki kadınlarla oyun endüstrisi hakkında konuştu.

Heyecanlandılar. Aynı gardıroptan içeri adımlarını atıp Narnia'yı keşfetmiş gibiydiler. Bu çok sevindirici çünkü sektörden çok tecrübe kazanmış ben, böylece sektöre olan borcunu ödüyor gibiyim.

Piyasadaki olumlu yanlar kadar olumsuz taraflar da konuşulduktan sonra ancak bir cinsiyet eşitliği sağlanacağını söyleyen Pratchett, "#1reasontobe'yi başlatmanın asıl sebebi bu sektörün daha da iyileşmesi için gereken sağduyuyu harekete geçirmekti. Kadınlar ve erkekler için oluşan bu fırsatları sağlamak için öncelikle sorunlar çözülmeli," dedi.

Hatırlarsanız GDC'de John Romero'nun eşi Brenda Romero da konu hakkında çok sert konuşmuştu. Anlaşılan o ki oyun endüstrisin de bile kadın olmak zor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum