Steam'deki Korkutucu Saklambaç Oyunu

SOBE!

Bugünlerde Steam'in çok satanlar listesinde Dead Realm adında bir FPS-saklambaç türündeki multiplayer oyunu bulunmakta.

Dead Realm'in hikâyesi şöyle: Bundan 100 yıl önce, William Huxley adındaki zengin bir iş adamı ailesini ve uşağını korkunç bir şekilde öldürmüştür. Olayı aydınlatmak isteyen bir grup bu malikâneye girer. Ancak bilmedikleri bir şey var. Yalnız değiller. Çirkin çocuğun hayaleti ve kurtadama dönüşmüş uşak malikâneyi ele geçirmiştir.

Oyun oldukça basit. Bir hayalet ve bir grup insan var ve şu an için oyunda 2 farklı mod bulunmakta. Seek and Reap modunda insanlar süre dolana kadar hayaletten yahut kurtadamdan (oyuncu ikisinden birisini seçebiliyor) saklanıp hayatta kalmaya, Bounty modunda ise en kısa zamanda özel cep saatlerini toplamaya çalışıyorlar. Hayaletin görevi ise insanları saklandıkları yerde bulup ruhlarını ele geçirmek. Ele geçirilen her ruh hayaletin emrine amade oluyor. İnsanların saldırma gibi bir imkânı yok ancak kendilerini korumak ve biraz olsun zaman kazanmak için balonumsu bir kalkan ya da şaşırtmak için decoy (sahte hedef) kullanabiliyorlar.

deadrelm2-big.jpg

Peki, oyunu korkutucu yapan ne? Normalde korku oyunlarında bir yapay zekânın ya da önceden planlanmış, bizi yerimizden sıçratmaya çalışan olayların bizi korkutmasını bekleriz. Dead Realm'de ise sizi korkutan şey başka bir oyuncu. Saklanmaya çalışırken geriliyorsunuz ve kendinizi güvende hissederken aniden hayalet sizi bulup öldürebiliyor. İnsan olmadığınızda ise korku yerini eğlenceye bırakıyor. Savunmasız insanları gafil avlamanın keyfi bambaşka.

Dead Realm şu an erken erişimde ve tüm erken erişim oyunlarında olduğu gibi kusurları ve eksiklikleri var. Zamanla oyun toparlanacak ve yeni içerikler eklenecektir. Şimdi olmasa da o zaman bir şans vermek isteyebilirsiniz.

Bu çıkış fragmanı

Bu da oynanış videosu

YORUMLAR
Parolamı Unuttum