Walking Dead: The Game’in Yapımcısından Yeni Oyun: The Wolf Among Us

Yine çizgi roman severler yaşadı.

Çizgi roman sever okurlarımız arasında DC Vertigo’yu bilenler çoktur, bilmeyenler için söyleyelim; Neil Gaiman’ın ödülleri sıraya dizmiş eseri Sandman’in yayıncısı. Yetişkinlere yönelik çizgi romanlar basmasıyla bilinen Vertigo’nun bir diğer serisi de bilgisayarlarımıza konuk olmaya hazırlanıyor; Fables.

Ana hatlarıyla, yurtlarından sürülen peri masalı karakterlerinin, New York’ta Fablestown adlı gizli bir toplulukta yaşamaya ve insan toplumuyla uyum sağlamaya çalışmalarını anlatan Fables’ın oyununun Walking Dead: The Game ile ününe ün katan yapımcı Telltale Games tarafından geliştirilmeye başlandığı 2011’de duyurulmuştu. İsmi ise The Wolf Among Us.

Güncelleme:

Oyun hem konuya yabancı olanlara hem de uzun zamandır çizgi romanın takipçisi olan okurlara hitap etmesi için çizgi romandan öncesini konu alacak. Hayranlar bazı şeylerin nasıl oluştuğunu(örneğin ana karakterlerden Snow White ve Bigby arasındaki ilişkinin nasıl şekillendiğini) görme fırsatı yakalayacak.

Ana karakterimiz Big Bad Wolf(Büyük Kötü Kurt) olarak da bilinen Bigby, Telltale tarafından olaylarla ilgileniş şekli ve karmaşık geçmişi yüzünden seçilmiş.  Büyük Kötü Kurt olarak eskiden diğer masal karakterlerini avlayan Bigby için durum bir yerde diğerlerinin güvenini kazanma mücadelesi olacak.

Oyundaki seçimlerin anlamlı olması açısından birbirine baskın olmaması ve çoğunluğun belli bir karar itilmemesi için çalışılıyor. Ve bu seçimler oyuncunun belli karakterle arasındaki ilişkileri etkileyecek ve oyuncuyu buna göre hareket etmeye teşvik edecek şekilde yapılandırılıyor. Ayrıca tekrar oynanabilirliğin güçlü olması esas amaçlardan biri, bu yüzden oyunun belli yerinde yapılan seçimler sadece karakter ilişkilerini değil, aynı zamanda hikâyenin karanlıkta kalan kısımlarını da belirleyecek. Kimi durumlarda oyuncuya seçim yapması için belli bir süre verilecek.

Walking Dead’in eleştirilen az sayıda kısımlarından olan dövüş sekansları da bu oyunda çok daha iyi olacak. Oyuncuya daha fazla kontrol verecek, karakterler normal insanlar olmadıkları ve Bigby de dövüş konusunda görmüş geçirmiş olduğundan dolayı heyecanlı, akıcı ve çekişmeli dövüşler bizi bekliyor olacak.

Bugün ortaya çıkan ilk ekran görüntüleriyle sizi baş başa bırakalım.

wolf-among-us-gallery

YORUMLAR
Parolamı Unuttum