Tencent, Crytek'i Satın Almak İstiyor

350 milyon dolar söz konusu

Alman BILD'in haberine göre Tencent, Crysis'in geliştiricisi Crytek'i 353 milyon dolara satın almaya çalışıyor. BILD muhabirlerinden Julian Ropcke Tencent'in Avrupa'daki bir iştiraki vasıtasıyla Crytek'in satın almaya çalıştığını, bu hamlenin de çok sayıda Crytek çalışanında firmanın ticari olmayan amaçlarla kullanabileceği endişesini doğurduğunu belirtmiş.

Crytek Crysis başta olmak üzere Hunt: Showdown, The Climb gibi oyunlarınd a geliştiricisi ve aynı zamanda CryEngine oyun motorunun da sahibi. Ancak Crytek'in pek bilinmeyen bir yanı da batıdaki ordulara askeri simülasyon programları sağlaması.

Tencent'in de agresif satın alma programları olduğunu biliyoruz; sahip oldukları stüdyolar arasında League of Legends'ın yaratıcısı Riot Games ve Clash of Clans'in geliştiricisi Supercell gibi önemli isimler de bulunuyor.

Niko Partners analisti Danial Ahmad da Crytek'in satın alma seçeneklerini tartıştığı tek holdingin Tencent olmadığını söylemiş. Önümüzdeki günlerde Crytek'in satın alınma haberini okuyacağımızı söyleyebiliriz, ama satın alanın kim olacağı şimdilik kesin değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum