The Day Before; Eski Adı, Yeni Fragmanı ve Güncellenen Çıkış Tarihiyle Geri Döndü

Bu sefer çıkabilecek mi sizce?

The Day Before, oyun dünyasında son zamanların en ilginç hikayelerinden birisi diyebiliriz herhalde. Gösterilen fragmanlar ve dile getilen vaatler oyun severlerin ilgisini o kadar çekmişti ki, bir dönem Steam’de istek listesine en çok eklenen oyunlardan birisi olmuştu.

Fakat, sonrasında rüzgâr tersten esmeye başladı. Erteleme haberleri, bir dönem ekibe destek olan bazı isimlerin oyuna dair iddiaları, paylaşılan bir oynanış fragmanının ilk başta gösterilenden epey düşük bir görselliğe sahip olması ve oyunun boş görünmesi, dolayısıyla oyun severlerden yoğun bir eleştiri alması gibi gelişmeler oyunun popülerliğini hızla kaybetmesine ve hakkındaki şüphelerin artmasına neden olmuştu.

Ama bu süreçte en büyük darbeyi oyunun ismi için telif hakkının alınmadığının ortaya çıkması vurdu denilebilir. Telif hakkı tartışmaları, oyunun Steam sayfasının kapatılmasına sebep olunca, birçok oyun sever "Burada gerçekten neler oluyor?" diye düşünmeye başladı.

Mert, bu süreci “Arapsaçına Dönen Bir Oyun Hikayesi: The Day Before” yazısında gayet güzel özetlemişti; neler yaşandığını ve bu oyuna neden şüpheyle bakılmaya başlandığını anlamak için o yazıya da bir göz atabilirsiniz.

O dönemlerde oyun bir kez daha ertelenmiş ve çıkış tarihi 10 Kasım olarak güncellenmişti. Bu tarih yaklaşmasına rağmen oyundan pek ses seda yoktu. Tam "Acaba sırra kadem mi bastılar" diye düşünmeye başlayacakken, ses verdiler :)

Geliştirici ekip Fntastic ve dağıtımcı MyTona, oyunu bir kez daha ertelediklerini ilan ettiler. Ama neyse ki bu sefer daha kısa süreli bir erteleme söz konusu, sadece 1 ay daha beklememizi rica ediyorlar.

Erteleme haberine bazı bilgiler de eşlik ediyor. Bunlardan en önemlisi, oyunun isim haklarının alındığı ve The Day Before olarak çıkacağı ile ilgili bilgi olsa gerek. Telif hakkı tartışmaları sürerken, bazı alternatif isimler gündeme gelmişti. Anlaşıldığı kadarıyla böyle bir isim değişikliğine gerek kalmamış. Oyunun Steam sayfası da bir kez daha açılmış bulunuyor.

Oyundan yeni bir fragman da paylaşıldı:

The Day Before, 7 Aralık itibariyle erken erişime çıkacak. Erken erişim sürecinde 39$, tam sürüme geçişinden itibarense 49$ gibi bir fiyatla satılacağı da açıklanmış durumda.

Erken erişim denilince insanın içine bir kurt düşmüyor değil, özellikle de geliştirici ekip Fntastic’in daha önceki oyunlarındaki performansı göz önünde bulundurulunca. Bakalım bu erteleme son erteleme olabilecek, oyun söylendiği gibi önümüzdeki ay erken erişime çıkabilecek ve sonrasında da bu süreci başarılı bir şekilde tamamlayıp tam sürüme geçiş yapabilecek mi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum