The New Mutants, Amerika'da Pandemi Sonrası Gişe Rekorunu Kırdı

Sinema artık eskisi gibi olmayacak

Yaşadığımız salgın süreciyle birlikte sinemaları oldukça zor bir dönem bekliyor. Yeni yeni açılmaya başlayan salonlar gerekli güven ortamını sağlanamaması nedeniyle izleyici çekmek de epey zorlanıyorlar. Bu durum gelecekte de değişecek gibi gözükmüyor. Çok uzun bir bekleyişin ardından sessiz sedasız vizyona giren The New Mutants, "yeni normal" içinde bir rekor kırdı. Ancak bu rekor aynı zamanda durumun ne kadar kötü olduğunu da gözler önüne seriyor. Amerika'da vizyona giren The New Mutants açılış hafta sonunda 7 milyon dolar civarında bir gişe geliri elde ederek, salgın sonrası vizyona giren filmler arasında zirveyi ele geçirdi.

Ancak The New Mutants'ın bu "başarısı" diğer X-Men filmlerine kıyasla bile epey geride. Fox'un X-Men filmlerinde bu zamana kadar en kötü açılışı yapan Dark Phoenix bile ilk hafta sonunda 33 milyon dolarlık bir gişe geliri elde etmişti. Dark Phoenix öncesi en kötü açılış ise 53 milyon dolar ile The Wolverine filmine aitti. 2000 yılında vizyona giren ilk FoX-Men filmi 3025 salonda vizyona girerken, The New Mutants 2020 yılında sadece 2412 salonda vizyona girebildi. Amerika ve Kanada'da da salonların %60-70 civarında yeniden açıldığı belirtiliyor. Ancak hem insanların toplu alanlara gitmeye çekinmesi hem de salonların düşük kapasiteyle hizmet vermesi yeni dönemde sinemanın epey zorlu bir sürece gireceğinin habercisi gibi gözüküyor.

Lakin bu 7 milyon dolarlık başlangıç Disney'i biraz umutlandırmış gözüküyor. Firmanın global dağıtım başkanı Cathleen Taff, "Sonuçlardan dolayı heyecanlandık. Herkesin filmlere aynı anda geri dönmesini beklemiyoruz ancak ortada kesinlikle bir iştah var." diyerek Disney'in ilerleyen dönemlerde de vizyona film sokmaktan çekinmeyeceğini belirtti. Josh Boone'un yönetmenliğini yaptığı The New Mutants, ülkemizde de 11 Eylül'de vizyona girecek. İlk yorumları ve puanları epey kötü olan filmin kapanışında ne kadar gişe yapacağı ise büyük merak konusu. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum