Türk Yapımı UNRECT Steam'de Çıkışını Yaptı

İki boyutlu bir dünyada, kırmızı jöleler sağlam bir koloni kurmak istiyor.

 Gaming İstanbul'da tanıştığımız genç oyun geliştiricisi Sedat Güç'ün iki yıl boyunca üzerinde çalıştığı oyunu UNRECT, Steamüzerinden resmi olarak çıkışını yaptı.

UNRECT şu an Steam'de %10 indirimle birlikte asdece 9 TL ve ilk etapta keyifli bir oyuna benziyor sevgili Oyungezerler. Oyunun kısa açıklamasıyla şu şekilde:

"UNRECT, iki boyutlu geniş bir açık dünyada kendi kolonisini kurmaya çalışan küçük bir bireyi konu alıyor. Karakterimiz, koloni üyelerini sayılarını artırıp, onların yeteneklerini geliştirerek ve yuvalarını daha korunaklı hale getirerek üssünü düşman baskınlarına karşı savunmaya çalışıyor. İnşa ettiği yuvasına taretler ekleyip koloni üyelerini nöbet tutmak için görevlendirebiliyor, onların yaşam kaynağı olan "öz"leri üretmelerini sağlayabiliyor veya yoldaş olarak yanına alabiliyor. Karakterimiz tüm bireylerin yeteneklerini (dayanıklılık, ateş etme ...) geliştirebildiği gibi düşmanlarla çatışma halindeyken zamanı yavaşlatıp kendi savunma stratejisini kurmak için onları yönlendirebiliyor.

Kırmızı jöleden yapılma (en azından ben öyle yorumladım, değilse kusura bakma Sedat) kahramanımız oyunda ilerledikçe kendi soyundan yoldaşlar bulabiliyor ve onları da farklı farklı alanlarda geliştirebiliyor. Basit bir üs kurma mekaniği de oyunda mevcut ve oyunda zaman geçirdikçe bloklarla çok daha gelişmiş kaleler yapmak mümkün. 

Açıkçası oynanış olarak biraz ağır gözüküyor, ancak oyunu denemeden bu konuda yorum yapmak istemiyorum sevgili Oyungezerler. UNRECT hakkında daha fazla bilgi edinmek için oyunun resmi internet sitesini ziyaret edebilir ve hemen aşağıdaki fragmana bir göz atabilirsiniz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum