Valorant'ta Loot Kutusu Sistemi Bulunmayacak

Fakat battle pass ve çeşitli kozmetikler satılacak

Son dönemlerde bizim sık sık gündeme getirdiğimiz, sizin de merakla beklediğiniz bir oyun Valorant. Henüz çıkış yapmadan pek çok detayına erişme fırsatı bulacağımız oyunda FPS türünün önemli örneklerinin bir karışımını görme şansına erişeceğiz. Valorant, sık sık Overwatch ile kıyaslanıyor olsa da kendisi tamamen ücretsiz şekilde piyasaya sunulacak. Bu da Riot Games'in League of Legends'da olduğu gibi çeşitli para kazanma yöntemlerini kullanacağı anlamına geliyor.

Fakat bu ifadeler sizleri korkutmasın zira Valorant'ta loot kutuları bulunmayacak. Oyunun yönetmeni Anna Donlon, Polygon ekibine verdiği röportajda oyunun nasıl monetize edileceğini açık bir şekilde anlattı. Sprey ve silah kostümlerinin direkt olarak satılacak tek kozmetikler olduğunu vurgulayan Donlon, bu kozmetiklere battle pass sayesinde erişilebileceğinin de altını çizdi. Bununla birlikte aynı Overwatch'ta olduğu gibi oyun içerisinde çeşitli para kazanma yöntemleri sayesinde istediğiniz sprey ya da kostümü satın alma şansına da erişebileceksiniz.

Donlon, bahsi geçen silah kozmetiklerinin "kendisine ait bir ilerleme sistemine" sahip olacağını da ifade etmiş. Şimdilik bunun ne anlama geldiğini tahmin etmek oldukça güç. Örneğin frag aldıkça silahın görünüşünün değişmesi mümkün. Belki de silaha ait görevleri tamamlayarak da kostümün bir şekilde evrim geçirmesini sağlayabiliriz. Tabi bunlar sadece benim tahminlerim...

Verdiği röportajda oyuna "karakter kostümleri" eklemeyeceklerinin altını çizen yönetmen, bu eklemenin oyunun dengesini bozabileceğini de ifade etmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum