Warcraft 4 Bekleyenlere Blizzard'dan Müjde

Hele şu Starcraft II bir bitsin..

Blizzard gene bir cümle ile interneti yerinden oynatmayı başardı. StarCraft II: Legacy of the Void'in yapımcısı Tim Morten, StarCraft ile ilgili soruları cevaplarken Warcraft 4 hakkında net olmasa da güzel bir haber verdi.

Bildiğiniz gibi StarCraft II: Legacy of the Void önümüzdeki aylarda çıkacak ve böylece StarCraft II son bulacak. IGN'e verdiği röportajda Tim Morten StarCraft'ın kesinlikle devam edeceğinden fakat araya Warcraft 4'ün girebileceğinden bahsetti.

''Kesinlikle StarCraft'ın sonu değil fakat bu karakterlerin son hikayeleri. StarCraft III için belli bir planımız yok ama bu evren bir çok hikayeye gebe ve biz de bu olasılıkları değerlendirmek istiyoruz'' diyerek belki de ilerleyen yıllarda Jim Raynor ve Kerrigan görmeyeceğimizin ipucunu verdi.

Röportajın geri kalanında ise Warcraft'ın geleceğinden bahsetti;

''RTS (Gerçek zamanlı Strateji) oyunlarına olan istek bizi mutlu ediyor. Daha Warcraft evreninde işlenecek o kadar çok RTS'ye uygun konu var ki açıkçası StarCraft III'ten önce onlara yönelmek daha doğru olacaktır. Legacy of The Void çıktıktan sonra takımımı toplayıp ne yapacağımız üzerine yoğunlaşacağız. Warcraft, StarCraft belki de yepyeni bir oyun, şimdilik hiçbir şey belli değil, her şey olabilir.''

Bu açıklama doğal olarak herkes için ''ooo Warcraft 4 geliyor vuhuuuu'' heyecanı yarattı. Fakat Blizzard malumunuz, yarın başladık der 10 sene sonra çıkartır. Yakında Warcraft III'ün 20. senesi olacak neredeyse! Biraz gerçekçi düşünüp World of Warcraft gibi bir devin olduğu ortamda Warcraft 4 bizlere nasıl bir hikaye sunabilir onu düşünmek lazım. 

Muhtemelen yeni çıkacak Legion genişleme paketinden sonra Warcraft 4 için uygun bir ortam oluşacaktır. Bildiğiniz gibi Warcraft orc ve insan ırkları savaşın temelini oluştursa da her zaman ipler Legion ve Sargeras'ın elindeydi. Blizzard bütün bildiğimiz kahramanları öldürüp hikayeyi sonlandırabilir ve World of Warcraft v2 gibi bir MMO oyunu yapabilir. Zaten mantıklı gibi duran da o. World of Warcraft bitmeden yeni bir MMO yapmaz Blizzard ve WoW'da artık anlatılacak hikayenin sonuna yaklaşıyor. Gerçi Blizzard'da hikaye bitmez...

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum