We Happy Few Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Bu adada kafalar çok iyi.

We Happy Few
Yapımcı: Compulsion Games
Dağıtımcı: Gearbox Publishing / Microsoft Studios
ÇıkışTarihi: 10 Ağustos 2018
Platform: PC, PS4, XB1

Bu oyun daha önce çıkmadı mı yahu?

Evet, We Happy Few yaklaşık 2.5 yıldır erken erişimde. Fakat oyunun o günkü hâliyle, 10 Ağustos’ta çıkacak hâli arasında dağlar kadar fark var. Zamanında yayınlanan muhteşem bir fragmanla hepimizin ilgisini çeken fakat erken erişimde basit hayatta kalma oyunu olduğunu öğrendiğimiz oyun, büyük bir değişiklikten geçti.

Erken erişime girişinden beri neler değişti?

Oyunun erken erişim versiyonu, hayatta kalma mekanikleri üzerine kurulan bir sandbox deneyimdi. Her ne kadar Compulsion Games’in iddiasına göre, stüdyonun en başından beri hedefi hikâyeyi sonradan eklemek olsa da, bu büyük değişimin oyunculardan gelen tepkiler olmadığını söylemek pek mümkün değil.
Oyunun tam sürümünde hayatta kalma mekanikleri yine yer alacak fakat esas odak noktası, oyuncuların yayınlanan ilk fragmandan beri istediği, BioShock-vari hikâye anlatımı olacak.

Tam sürüm, erken erişimde olduğu gibi prosedüre bağlı olarak rastgele yaratılan oyun alanlarına sahip olacak fakat hikâye oyunun en önemli çekiş noktalarından biri olduğu için, bu rastgele yaratılan mekanlar erken erişim versiyonundaki gibi bir amaca hizmet etmeyen ve kopuk haritalardan ziyade, oyunun hikâyesini destekleyici ve anlatımın etrafında ufak ufak şekil değiştiren mekanlar olacaklar.

Compulsion Games’in We Happy Few için tahmin ettiği oyun süresi yaklaşık 20 saat civarında ve bu süre boyunca üç farklı başkarakter; Arthur, Sallie ve Arthur’un hikâyelerini değişmeli olacak deneyimleyeceğiz.

Hikâyesi nedir?

We Happy Few’ün dünyası oldukça ilginç bir temele ve hikâyeye dayanıyor. Oyun alternatif bir İkinci Dünya Savaşı hikâyesini ele alıyor. Nazi Almanya’sı Nihai Çözüm'ü çok daha erken yapmış, ikinci Alman İmparatorluğu'nu kurmuş ve Britanya'yı ele geçirmiştir. Bu işgal sırasında oyunun geçtiği Wellington Wells adası ters giden bir kimyasal silah deneyinin etkisi altına kalır ve adanın sakinleri, bizim daha bilmediğimiz, kendilerini kurtarmak için akıl almaz bir şey yapmak zorunda kalırlar. Eylemlerinin kalplerinde bıraktığı inanılmaz acı ve suçluluk duygusu nedeniyle "Joy" adında bir uyuşturucu icat eden ada sakinleri, bu sayede akıllarındaki tüm kötü düşüncüleri bastırırlar. Fakat Joy'un uzun süreli kullanımı ada sakinlerinin ahlaki değerlerini ve geleceğe bakışlarını tamamı ile değiştirir. Joy'u kullanmayıp, zihni açık bir şekilde gezen insanlar da toplumdan dışlanmaya başlanır.

Kısa Kısa

  • Oyunun yapımcısı Compulsion, geçtiğimiz aylarda Microsoft tarafından satın alındı. Fakat We Happy Few yine de PS4'e çıkacak.
  • Oyunda 1960'ların Britanya sanat tasarımı ve moda algısı etkin.
  • Hayatına roguelike - hayatta kalma aksiyon oyunu olarak başlasa da tam sürümünde BioShock-vari, hikâye odaklı bir macera olarak karşımıza çıkacak.
  • Hayatta kalma mekanikleri oyunun hâlâ içinde. Eşya üretip, etrafta su, yemek, silah ve mermi bulabileceğiz.
  • Envanter sistemi var. Gereksiz ya da o an ihtiyacınız olmayan eşyaları güvenli evlerinize bırakabğileceksiniz.
  • Joy uyuşturucusunu dozunda aldığınızda, adayı üzel bir şekilde görebileceğiz ve bazı bulmacalar bizden Joy kullanmamızı isteyebilecek. Fakat aşırı doz kullanımı halisünasyon ve bayılmaya neden olacak.

Sistem Gereksinimleri

Minimum
CPU: Intel ya da AMD üç çekirdek, 2GHz
GPU: GeForce 460 GTX ya da Radeon 5870 HD
RAM: 8 GB
HDD: 6 GB

Tavsiye Edilen
CPU: Intel ya da AMD dört çekirdek, 2.5GHz
GPU: GeForce 660 GTX ya da Radeon 7870
RAM: 8 GB
HDD: 6 GB

Fragmanlar

Oyunu, Türk Telekom faturanıza 12 ay taksit ile, Playstore'dan satın alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum