Xbox One, Xbox 360 Oyunlarını Destekleyecek Mi?

Microsoft da bizi yarı yolda bıraktı

Henüz duyurulan Xbox One için bilgi parçaları gelmeye devam ediyor. Bunu son örneği de yeni nesil Xbox’ın önceki nesili destekleyip destekleyemeyeceği konusunda oldu.

Microsoft’un sitesinde yer alan soru & cevap bölümünde Xbox One hakkındaki soru işaretlerini gidermeye çalışan Microsoft, Xbox One’ın Xbox 360 oyunlarını desteklemeyeceğini belirtti. Tabii bu, eski Xbox Live hesaplarınızın da yeni nesille birlikte tarihe karışacağı anlamına geliyor.

Yeni Xbox’ın mimarisinin selefinden daha farklı olduğunu belirten Microsoft yetkilileri, oyuncuların Xbox 360 üzerine yaptıkları yatırımları görmezden gelmeyeceklerini ve önceki nesili yeni oyun ve uygulamalarla destekleyeceğini belirterek 360 kullanıcılarının yüreklerine biraz olsun su serpti.

Microsoft’un en büyük rakibi Sony de, yeni nesil için biraz benzer bir politika uygulamış ve hayranların bir kısmından tepki almıştı.

Sony ve Microsoft ne düşünüyor tam olarak bilemiyoruz ancak önceki nesili yeni nesile tam olarak entegre etmedikleri için tarih onları affetmeyecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum