Yeni Hitman Üçlemesinin En İyi 5 Bölümü

Suikast Dünyası'nın yıldızları

Yeni Hitman üçlemesi, yani diğer adıyla "Suikast Dünyası" onlarca farklı hedef ve lokasyona ev sahipliği yapıyor. Elbette üçlemenin her bölümü aynı kalitede, aynı zenginlikte değil; bunlar arasında bariz biçimde diğerlerinin arasından sıyrılanlar var.

Biz de sizin için üçlemenin (bizce) en iyi beş haritasını listeledik ve bunları neyin özel yaptığı konusunda yorumlarımızı da eksik etmedik.

5) Show Stopper – Paris

World of Assasination serisinin ilk bölümü Paris’te lüks bir malikanede geçen bir moda şovunu konu alıyordu. Bence bu bölümün özel olmasının nedenlerinden biri de hem yapımcıların hem de oyuncuların yenilenen Hitman tasarımını ilk kez görüyor olmalarından kaynaklanıyor.

Bu bölümde benzerlerine oranla daha fazla suikast seçeneği var ve zorluk seviyesi de Hitman 2 ve 3’e göre bir tık daha yüksek. Malikanenin uzun ve detaylı koridorlarında çok sayıda olay aynı anda oluyor ve sadece görsel diliyle bile oyuncunun dikkatini çekebilecek çok sayıda eşya, dekor ve karakter var. Showstopper özel bir bölüm, çünkü IO Interactive’in bu bölümü yaparken yapım sıkıntılarına takılmadan ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını hissediyorsunuz.

4) Death in the Family- Dartmoor

İlk oynayışınızda dedektifin yerine geçince bu bölümün oldukça çizgisel olduğunu düşünebilirsiniz ama durum kesinlikle böyle değil. Cinayet romanlarını aratmayacak bu bölümde çok sayıda gizli kapı, eş zamanlı olay ve farklı gizemler var. Bu bölümü farklı rollerde defalarca bitirmeye çalıştım ve her defasında zamanlamama bağlı olarak daha önce görmediğim küçük detaylarla karşılaştım.

Bunların hiçbiri olmasaydı bile Knives Out filmine bayılan bir oyuncu olarak 47 numara olarak cinayeti çözmeye çalışmak fazlasıyla eğlenceliydi. Dartmoor yaratıcı tasarımla Hitman gibi belirli bir konsepti olan bir eserin bile ne şekilde evrilebildiğini gözler önüne seriyor.

3) The Finish Line – Miami

İtiraf etmem gerekiyor ki Hitman 2’nin Miami bölümü The Finish Line, sıralamayı ben değil de bir başkası yapsaydı belki de çok daha gerilerde olurdu. Serinin ikinci oyununa ait ilk gerçek bölüm olduğu için olsa gerek, alanlar oldukça büyük olsa da 47 numaranın yaratıcı cinayetler işlemesi için çok sayıda fırsat da mümkün.

Miami bölümü hedefleri ikiye ayırmasına rağmen, aynı zamanda ikisinin de tek bir öyküde aynı anda yer almasını ve neden sonuç ilişkisinin mantıklı bir şekilde sunulmasını da sağlıyor. Benim aklımı alan detay ise hedeflerden Sierra Knox’u yarış pistinde haklayabiliyor oluşumuz oldu. Sadece yarış esnasında yapılacak cinayetler için bile 6 farklı yol bulmuştum. Eminim ki bugün oyunu bir kez daha açsam çok daha cesur yöntemlere de denk gelebilirim.

2) Apex Predator

Apex Predator’den incelememde de uzun uzadıya bahsettim. Bu bölümün bir numara olmamasının tek nedeni hikaye unsurlarının azaltılıp bütün bölümün bir av mantığı üzerine olması.

Apex Predator’deki sahne, yani Berlin gece kulübü o kadar akılda kalıcı değil. Dış mekanların da sakinliğinin bunda payı var elbette. Bu bölümü özel kılan ana unsur gerçekten de 47 Numaranın ne kadar da korkunç bir ölüm makinası olduğunu hissettiriyor oluşu. 47, ardı ardına Providence’ın en iyi katilleriyle karşı karşıya geliyor. Avın ve Avcının her saniye değiştiği bu ortamda üstünlük sağlayabilmek ciddi bir tatmin hissi yaratıyor.

1) World of Tomorrow – Italya

World of Tomorrow bölümü serinin en büyük bölümlerinden biri olmakla beraber, aynı zamanda IO interactive’deki yaratıcı beyinlerin her parçası saat gibi işleyen bir öykü örgüsünü nasıl sarabildiklerinin en büyük kanıtı. Sapienza muazzam büyüklükte bir harita ve neredeyse boşa harcanmış, anlamsızca bırakılan tek bir bölüm bile yok. Ben bu bölümü oynarken 8 farklı hikaye görevi keşfetmiştim ve eminim ki atladığım en az 1-2 tane daha vardır. Görkemli Italya sokaklarının yanı sıra, yine gizli bir düşman üssü ve bolca yaratıcı cinayet seçeneği World of Tomorrow’u sadece bu üçleme için değil, bütün Hitman oyunları arasındaki tartışmasız en iyi Hitman bölümü yapıyor.

Olur da Hitman hakkında bilgi sahibi olmak veya en azından seriyi oynamış kadar olmak isteyen bir oyuncuya denk gelirsem, tek yapmam gereken onunla bu bölümü oynamak olacak. Abartmadan söyleyebilirim ki Hitman 1 sadece bu bölümle çıksaydı bile oyuna vereceğim not oldukça yüksek olurdu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum