Yeni iPhone 6S Serisi Kendini Gösterdi

iPhone 6S serisi nihayet detaylandırıldı

Pek fazla ayrıntısı olmayan fakat ayrıntılar sayesinde kendini yenileyebilen telefon olan iPhone ailesinin yeni üyeleri iPhone 6S ve 6S Plus'a merhaba deme vakti geldi.

Eski modellere sadık kalarak tasarımda fazla değişikliğe gitmeyen Apple ekran boyutunda da değişikliğe gitmiyor. 4.7 inç ve 5.5 inç olarak sıralanan modellerin çözünürlüklerin de bir değişiklik olmayacak.

3D Touch dokunmatik teknolojisine yeni serilerinde yer veren Apple, bu teknoloji sayesinde telefonlarına 3 katmanlı basınç sensörü ekliyor. Örnek olarak bir noktaya hafif, sert veya daha sert bastığınızda uygulamanın özelliğine göre telefon kullanımı daha rahat olabiliyor. İlk olarak temel iOS uygulamalarını destekleyecek bu teknolojinin ileride birçok üçüncü parti uygulamayı destekleyeceği söylenmekte.

Yeni telefonlar işlemci gücünü ise  64 bitlik Apple A9'dan alıyor. Enerji verimliliğini odak noktası haline getiren bu işlemci, pil kullanımını az bir nebze de olsa yükseltebilir. Ayrıca A9 işlemcisine yardımcı olarak M9 işlemcisi telefona entegre edilecek. Böylelikle tüm sensörlerin ve Siri'nin her zaman açık olması sağlanabilecek.

Kamera tarafında ise Apple bundan sonra 12MP çözünürlüğü tercih edecek. Eski modellerine göre daha fazla gelişmiş bir sensör barındıran iPhone 6S, ışığın az olduğu ortamlarda daha iyi çekimler yapabilecek. Ayrıca yeni telefon 4K video kaydı da yapabiliyor. Fakat 16GB hafızaya sahip modelin 4K çözünürlükteki videoları nasıl saklayabileceği kafalarda büyük bir soru işareti oluşturuyor.

Ön kameraya geçtiğimizde çözünürlüğün 5MP'e yükseltildiğini görüyoruz. Geliştiricilerin söylediğine ön kamera çekimlerinde ekran parlayarak yapay bir flaş efekti oluşturabiliyor. Apple bunun teknoloji için özel bir ekran işlemcisi geliştirmiş durumda. Bu işlemci sayesinde ekran parlaklığı yeni nesil Android telefonlarda olduğu gibi üç kata kadar daha fazla parlaklık sağlayabiliyor.

Ekim ayı içerisinde ülkemizde piyasaya çıkacak olan cihazların 16GB, 64GB, 128GB depolama seçenekleri bulunacak. Yeni telefonlar için net bir fiyat etiketi açıklanmasa da, fiyatları kafamızda canlandırmak pek zor olmayacaktır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum