Zack Snyder's Justice League'den İlk Yorumlar Ortaya Çıktı

Geçmişin üzerine başarılı bir sünger çekilmiş gibi duruyor

Justice League: Snyder Cut için beklentiler çok yüksek. Artık filmi izlememize çok az bir zaman kaldı ve yavaş yavaş ilk yorumlar da ortaya çıkmaya başladı. Biz henüz izleyemesek de basından bazı isimler filmi izledi ve ilk izlenimlerini okuyucularıyla paylaştılar. Genel olarak dört saatlik sürenin uzunluğundan çok fazla şikayet etmeyen eleştirmenlerin film hakkındaki görüşleri de epey olumlu yönde. Özellikle karakterlerin bireysel hikayelerine ayırılan zaman çok sayıda yazarı epey memnun etmiş gibi gözüküyor. 

John De Fore (THR): 2017'de şaka olarak gösterilen neredeyse her şeyden kurtulan Justice League genel anlamıyla ilk filmdeki monotonluğu korumuş. Bruce Wayne'in İzlanda'ya bir balıkçı kasabasınıa gidip Aquaman'i soruşturması ve onu bilinmeyen bir galaksiler arası mücadeleye çağırması da buna dahil. "Güçlü bir adam tek başına daha güçlüdür." diyerek üstünü çıkararak denize atlayan karakterin ardından İzlandalı kadınlar bir veda şarkısı çaldı.

Owen Gleiberman (Variety): Bu yeni film (yanlışlık olmasın, gerçekten yeni bir film) Snyder'in orijinal fikirlerinden daha fazlası. Ortaya çıkan şey muhteşem, kıvrak ve eğlenceli bir hikaye. Kalbinde bir kahramanlar takımının orijin hikayesi olan klasik gelenekselliği korumuş aynı zamanda çocuksu samimiyeti ve uğursuz bir peri masalını anlatıyor. Sizleri çizgi romanların en iyi anlarına geri götürüp, dünya üzerinde tanrıların oyunu oynamasını izlemenize olanak sağlıyor. 

Amon Warmann (Empire): Bir Snyder filmi için tipik olan şeyler, uzunca bir süre süper ağır çekim sahneler için kullanılmış. Bazen yönetmen bu konuyu abartabiliyor. Havada uçan bir sosisliyi (gerçekten değil) kurtarmak için harcanan süre gereğinden fazla uzun hissediyor. Ancak genel olarak bunun kullanımı aksiyonu daha çarpıcı hale getiriyor. Zaman zaman gereksiz vahşi gözüküyor. Wonder Woman yeniden düzenlenmiş erken bir sahnede çığırından çıkıp bazı teröristleri pataklıyor. Ancak özellikle de kalabalığı memnun eden son bölümüyle çoğu kişinin hoşuna gidecek. 

Tom Jorgensen (IGN): Zack Snyder'ın Justice League filmi için yapılan hazırlıklar kaba tabirle sinema versiyonuyla aynı. Superman'in Doomsday'i öldürmek için kendini feda etmesinin ardından Bruce Wayne bir süper kahraman takımını dünyayı uzaylı tehdidinden korumak için bir araya getiriyor. Ancak harcanan iki katı süreyle birlikte konunun tam anlamıyla oturması için kilit olaylara daha çok zaman ayrılmış. Hikayenin bu sefer anlatışı şekli çok daha tutarlı ve bağlayıcı. Sinemaya giren hali aksiyondan aksiyona koşarken Zack Snyder'ın versiyonu metodolojik bir yavaşlık kullanıyor ve karakterlerini çok daha derinden inceleme fırsatı sunuyor.

Maya Phillips (The New York Times): Tahmin edilebileceği üzere olağanüstü uzun süresi hikaye anlatımına daha fazla zaman sağlamış. Daha iyi ya da daha kötü şekilde. İyi kısımları; ortada tutkulu bir mitoloji var, Snyder'ın epik görüşünü ortaya çıkaran ve sadece bir kahraman için değil bir kahramanlar takımı için muhteşem şeyler başaran bir hikaye. Hikayenin boyutu sinema versiyonunda küçültülüp, kesildiği zaman dünyayı oluşturan detaylar göz ardı edilmişti. Örneğin Wonder Woman'ın Steppenwolf'un planını keşfetmesi ve Cyborg'un Mother Boxes ile olan bağlantısı gibi. İşin kötü tarafında ise Snyder aynı zamanda amaçsız ve sonsuz bir anlatıma gitmiş. Tüm Justice League kahramanlarına yeteri kadar geçmiş hikayesi verdikten sonra bizleri bu karakterleri incelemeye zorlamış. Yani sonunda bir takım olduklarında onlar için endişelenir hale geliyoruz. 

Gelen yorumlarda süper kahraman filminin ötesinde Zack Snyder'ın vizyonunu hayata geçirmesi detayı epey ön plana çıkmış gözüküyor. Filmden bazı sahnelerin tasvir edilmesi de beklentileri daha arttırmış. Neyse ki büyük bekleyiş iki gün sonra sona erecek ve dört saat boyunca biraz duygusal, biraz aksiyonlu ve bolca kahramanlı bir yolculuğa çıkacağız. Bakalım HBO Max'in ve DC'nin en büyük kozu Snyder Cut gerçekten yarattığı tüm bu beklentilerin karşılığını verebilecek mi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum