Anlatma, göster.
Devamını oku“Bas gaza aşkım baza gaza” ya da “Tomorrow never comes until it’s Tuesday” söyleyerek özgürce Amerika’nın bir ucundan bir ucuna gittik de gittik ilk The Crew’de. Şimdi sıra ikinci oyuna geldi ve artık sadece karadan değil, havadan ve denizden de yaz günlerinde özgürlüğün keyfini çıkaracağız. Biz de bu sırada oyunun çıkışına az kalmışken bilinen ne varsa tek çatı altına toplayalım dedik.
İlk Oyundan Neler Değişti?
The Crew, duyurulduğu tarihten çıkışına kadar hep devasa büyük haritasıyla ön plana çıkmıştı. Amerika’nın bir ucundan diğerine 45 dakikada gidilebilen harita, ülkenin küçük bir simülasyonu gibiydi. Ancak büyük harita daha güzel bir oynanışa eşit demek değil. Özellikle içerik çeşitliliğindeki kıtlık oyundan bir süre sonra sıkılmanıza neden oluyordu. İşte bundan dolayı The Crew 2’deki göze çarpan en büyük değişiklik oyunda yapabileceklerinizin sayısının oldukça fazla artması oluyor.
The Crew 2’nin en büyük vaadi özgürlük. İlk oyunda sadece kara araçları ile asfaltın tozunu alırken artık ikinci oyunla beraber deniz ve havadan da Amerika’nın oksijenini soluyacağız. Üstelik bu çeşitlilik oynanıştaki akışı bir an olsun azaltmıyor, aksine arttırıyor. Nasıl mı? Arabayla New York caddelerinde gezerken nehrin öbür tarafına gitmek istediniz, ama köprü çok uzakta. Tek tuşla arabadan bota geçtiğiniz ve nehri botla geçtiniz. Sonrasında tekrardan arabanın kontrolünü elinize alarak herhangi bir zaman kaybı yaşamadan yolunuza devam edebilirsiniz.
Akıcılığı oldukça arttırmaya çalışan The Crew 2’de oynanış da tamamen arcade bir yapı almış durumda. Uçakla bulutların üzerinde seyrederken bir anda arabaya geçtiniz. Araba bu noktada serbest iniş yapıyor ve yere indiğinde herhangi bir hasar almadan yoluna devam ediyor. Geliştiriciler bu mekanikleri arcade yapsa da yine de uzmanlaşması zor bir yapıyı hedeflemişler.
Sadece Gezeceğiz Mi Yani?
“Araç çeşitliliği var, akıcılık var, bunlar güzel. E tamam da sadece oradan oraya gidip duracak mıyız?” diye soruyorsanız The Crew 2 bu noktada yapılabilecekleri sıralıyor. 3.000 km2’nin üzerindeki büyük mü büyük bir harita bu kez belli başlı bölgelere ayrılmış durumda. Bu bölgeler sadece temsili, istediğiniz yere istediğiniz şekilde gidebiliyorsunuz. Her bir bölgenin farklı oynanış dinamiği mevcut olacak, böylece ilk oyundaki oyuncuyu sıkan yapı giderilmeye çalışılacak.
Bu bölgeler 4 kategori altında toplanmış: Sokak Yarışları, Pro Yarışlar, Off Road ve Freestyle. Sokak Yarışları adından da anlaşılabileceği üzere eski NFS günlerimizi tekrardan yaşatacak yarış tipleri. Oyunda Nitro da mevcut ve bu yarışları gece yapabiliyoruz. Tam bir nostalji olacak yani. Pro Yarışlar ise, profesyonel yarışlardaki gibi belli kurallarla yapılan yarışlar.
Off Road kategorisi, çoğunlukla çöllerde gerçekleşen yarış tiplerini içeriyor. Bu kategoride araçlar dağ motosikleti ve buggy gibi off road araçları oluyor. Son olarak Freestyle ise, herhangi bir yarış içermeyen, ülkeyi gezerek ve çeşitli hareketlerle puanlar topladığımız bir kategori. Özellikle uçakta iken çeşitli hareketleri arka arkaya gerçekleştirerek kombolar yapmak mümkün. Bu kategorinin en ilgi çekici tarafı ise arkadaşlarınızla girdiğiniz rekabetler. Bazı bölgelerde en yüksek puanı almak için rekabet edebileceğiniz gibi aynı zamanda oyunun size sunduğu belli başlı challenge’larda da puan savaşı yapabilirsiniz. Oyun, co-op oynanışı desteklediği gibi çoklu oyuncu olarak da diğer insanlarla kapışabilmenize olanak sağlıyor.
Her bir bölgenin yarışlarındaki araç sürüşü farklı olabileceği gibi haritalarda yarışa dinamizm katan etmenler de olacak. Örneğin bir bot yarışındasınız. Yarış esnasında aniden karşınıza dev dalgalar çıkabilecek. Bu tarz durumlar ne kadar sıklıkla gerçekleşir bilemiyoruz, ama yarışlara bir heyecan katacağı kesin.
Senaryo Modu Olacak Mı?
İlk oyunda senaryo modu denilebilecek, tekli oyuncu görevleri içeren bir kısım vardı. Süresi oldukça kısa olan bu kısımda çok da farklı bir şey bulunmuyordu. The Crew 2’de de bir senaryo modu bulunacak. Ancak bu moddan çok da bir şey beklememek gerek. Çünkü büyük ihtimalle oyun sadece bizden sınıfımızın en iyisi olmak için yarışmamızı isteyecek. Oyunun esas eğlencesi açık dünyada gezmek olacaktır diye düşünüyoruz.
Oyun Kim, Hangi Platformlar İçin Geliştiriyor?
The Crew 2’nin geliştiricisi, yine ilk oyundan tanıdığımız Ivory Tower, dağıtımcısı ise Ubisoft olacak. V-Rally, Test Drive Unlimited gibi oyunların yapımında yer almış üç kişi tarafından 2007 senesinde kurulan Ivory Tower, bu oyunda da Ubisoft Reflections ile işbirliğine gitti. 2015 Ekim’inde tamamıyla Ubisoft’a satılan Ivory Tower’ın The Crew’dan önce başka bir oyunları bulunmuyor.
The Crew 2, 29 Haziran 2018’te PlayStation 4, Xbox One ve PC için raflardaki yerini alacak. Oyun, 2 Aralık 2014’te çıkan ilk oyundan yaklaşık 3,5 sene sonra çıkışını gerçekleştirmiş olacak.
Oyun PC’de 209₺, PlayStation 4’te ve Xbox One’da 269 ₺ olarak ön siparişe sunulmuş durumda. Bu fiyatın oyunun standart sürümüne ait olduğunu da belirtelim. Nitekim The Crew 2’nin daha fazla araca sahip olabileceğiniz Deluxe ve Gold Edition’ları da bulunuyor.
Yayımlanan En Son Fragmanlar