2023'te Beklediklerimiz: Diğerleri

Remake'ler, yeniler, bombalar... 2023 güzel geçecek

Dün 2023'ün ağır abilerini paylaştıktan sonra bugün de sıra onlardan çok da geri kalmayan, çoğumuzun yine sabırsızlıkla beklediği oyunlara geldi sıra.

Dünkü yazılarımıza aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz:

DEAD SPACE REMAKE

Dead Space adını video oyunları tarihine altın harflerle yazdırmış bir isimdir. Kabul edenler? Kabul etmeyenler? Oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Uzayda geçen korku oyunu türünde çıtayı arşa çıkaran Dead Space’in o çıtayı daha da sağlamlaştıracak remake’i de elbette yana yakıla beklediğimiz oyunlardan.

Motive Studio, USG Ishimura’nın zaten insanın içini gerim gerim gerek koridorlarını falan yeniden tasarlamakla kalmamış, ana oyunda sessiz olan Isaac Clarke’ın da bir dili olduğunu hatırlamasını sağlamış. Yani bu sefer kendimizi hikâyenin daha bir içinde hissedeceğimiz garanti, çünkü Clarke hem karşılaştığı olaylar hem de kendi hakkında yorumlar yapacak. Sıfıra yakın yerçekimli bu yeni geminin yenilenen ortamlarında ve daha da zeki hale getirilmiş yaratıkların arasında hayatta kalma mücadelesine girişmek için gün saymamız çok normal bence.

Motive oyunu eski nesle çıkarmayacağını söyleyerek zaten görsellik ve performans adına neyi hedeflediğini çok net belirtmiş oldu. Ama işte bunun bir de aması var… 1000 liraya PC oyunu mu olur ya? Bak canım sıkıldı şimdi, dosyanın adını “2023’te kedinin ciğere baktığı gibi bakacağımız oyunlar” diye değiştirsek mi acaba? - Eser

Ne Zaman Geliyor? 27 Ocak 2023.


FIRE EMBLEM: ENGAGE

Fire Emblem serisinin bir sonraki ana oyunu için çok de beklememize gerek kalmayacak. Önümüzdeki senenin başında “Engage” ile bir kez daha Switch’lerimize konuk olacak seri.

Açıkçası videolarını ilk gördüğümde biraz burun kıvırdım Engage’e, yalan yok. Three Houses gibi konu olarak ciddi ve seriyi bence çok ileriye taşıyan bir oyunun ardından “Önceki oyunların kahramanlarını çağırmalı oyun yapalım!” fikri biraz… fan service kokuyordu doğrusunu isterseniz. O yüzden de karşımıza biraz sığ bir oyun çıkabileceğine dair endişelenmiştim. Ne var ki çıkışı yaklaştıkça yayınlanan videolara bakınca bu konudaki fikrim de değişmeye başladı. Evet, tutup da Genealogy of the Holy War’dan Three Houses’a kadar aklınıza gelebilecek neredeyse her oyundan ana kahramanları burada göreceğiz ama bu basit bir “ağzımıza bal çalma” anı olmaktan öte yeni ana karakterimiz Alear’ı ve hikâyeyi daha öne çıkartmak için bir araç olacak gibi.

Yani en azından öyle olmasını umuyorum. Three Houses’ın tadı damağımda kalmışken ağzımdaki o nefis tat hiç bozulsun istemem zira. - Can

Çıkış Tarihi: 20 Ocak 2023.


PIKMIN 4

Pikmin öyle çok bilinen, çıktığı anda Nintendo’ya para yağdıran serilerinden biri değil. Ama tıpkı Metroid gibi, Pikmin’in de bayağı sadık bir hayran kitlesi var. Hatta bu sadıklıklarından dolayı bir ara subredditlerinde topluca kafayı bile yemişlerdi. Bir grup insan 2015’ten bu yana yapıldığı söylenen ama hakkında hiçbir şey görmedikleri bir oyun hakkında heyecanlanınca böyle oluyor haliyle…

Ama en sonunda Nintendo bu çılgınların beklentilerini karşılayıp Pikmin 4’ü gayet basit bir şekilde duyurdu. Hatta biraz vasıfsız bir şekilde duyuruldu da diyebilirim çünkü Nintendo, Pikmin 4 öncesinde çıkıp “Merhaba, mobil Pikmin oyunu yapıyoruz!” diye sahneye çıktı… Şimdilik pek fazla detay olmasa da şu ana kadar bildiğimiz şeyler yine klasik Pikmin olacağı ve yeni, “yere daha da yakın” bir kamera açısının da oyunda olacağı. Onun dışında oyun hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Mobil oyun hakkında daha fazla şey biliyoruz hatta ilginç bir şekilde.

Fakat bu duyurunun, en azından benim için önemi Nintendo’nun Pokémon, Zelda, Animal Crossing, Mario dörtlüsünün dışındaki serilere de hâlâ bir nebze önem verdiğinin göstergesi olması. Splatoon 3’ün ilk üç gününde sadece Japonya’da 3 milyon sattığını, Pokémon Scarlet/Violet’ın da 10 milyon sattığı bir jenerasyonda Nintendo’nun hâlâ Pikmin gibi saydıklarıma nazaran küçük serilerine önem veriyor olması mutlu ediyor beni. Sony’ye hala bozuk olmamın en büyük sebebi hatta bu ilgisizlikleri… - Sabri

Ne Zaman Geliyor? 2023, ama kesin bir tarih yok.


EIYUDEN CHRONICLE: HUNDRED HEROES

Sayısız JRYO bitirmiş ve halen daha da bitirmeye devam eden biri olarak Suikoden’in oyun tarihinin en kıymeti bilinmemiş serilerinden biri olduğuna inanıyorum. Hele ki Suikoden 2 gibi olağanüstü bir oyunun olağanüstü satış rakamları yakalayamaması oyuncu alemi olarak en büyük günahlarımızdan biri. Keza ağzıyla kuş tutsa bile kimseye yaranamayan seri 10 yıl önce oyunculara veda etti fakat Eiyuden Chronicle ile ismen olmasa da cismen geri dönüyor. Ve ben heyecandan yerimde duramıyorum.

Eiyuden Chronicle için Suikoden’in başka bir bedende vücut bulmuş hali de diyebiliriz. Keza yapımcı ekipte yer alan Yoshitaka Murayama, Junko Kawano ve Osamu Komuta bizzat Suikoden serisini yaratıp şekillendiren insanlar aslında. O yüzden bir ruhani devam oyunu değil de direkt bir devam oyunu gelecekmişçesine heyecanlıyım.

Peki neleri mi özledim? 100’den fazla oynanabilir karakter arasından kendi ekibimi kurmayı özledim. Ordularla meydan muharebeleri yapmayı özledim. Kendi kalemi kurmayı, yoldaşlarımı orada toplamayı özledim. Sayısız yan oyunu oynamayı özledim. Birebir düellolar, unite attack’lar, küçük seçimler yapmayı özledim. Sizin anlayacağınız özledim de özledim yani.

Suikoden I & II HD Remaster’ın da gelişiyle birlikte hem benim gibi Suikoden hayranları hem de klasik JRYO’cular için dört dörtlük bir yıl olacak 2023. Büyük hissediyorum. - Emre

Ne Zaman Geliyor? 2023’ün ikinci yarısı


SILENT HILL 2 REMAKE

Konami’nin yakın dönemde aldığı facia kararlar ve Pachinko açılımı olmasaydı Silent Hill 2’nin remake’inin yapılmasına kızabilirdim fakat şu durumda öpüp başıma koymak istiyorum. Keza Konami günahlarına tövbe etmiş gibi duruyor ve kendi elleriyle gömdüğü ünlü serilerini dirilterek (Silent Hill, Suikoden, Castlevania, Go Getsu Fuuma, vs) ait olduğu yere geri dönmek istiyor belli ki.

Ben de dahil çoğu oyuncu için serinin en iyisi olarak gösterilen Silent Hill 2’ye remake yapmak heyecan verici dursa da aslında hayli riskli bir iş. Zira yaptığı her şeyi doğru yapan bir oyunu daha da iyi hale getirebilmek pek de kolay olmasa gerek. Aksi yönde teperse klasiğin hayranlarının gazabı üstünüzde olacaktır çünkü.

Remake Resident Evil 4’e benzer şekilde oynanışı omuz üstü kamerasına taşıyor ve bu sayede artık hantal diyebileceğimiz savaş sistemini geliştirmeyi hedefliyor. Tabii klasik survival – horror oyunlarının getirdiği çaresizlik hissiyatının en büyük sebeplerinden biri de bu hantal kontrollerdi aslında. Hatırlarsanız 5. oyun da serinin aksiyon yönünü geliştirmeye odaklanmış ve Konami’nin elinde patlamıştı maalesef.

Öte yandan günümüz teknolojisinin getirdiği görsel yenilikler doğru kullanıldığı takdirde oyunun eşsiz atmosferini muazzam bir seviyeye taşıyacaktır. Akira Yamaoka da klasik parçaları elden mi geçirecek yoksa yeni besteler mi yapacak orası henüz belli olmasa da her iki ihtimal de fazlasıyla heyecan verici. Özetle serinin artık hayli eskimiş ilk oyununun remake’e daha çok ihtiyacı olduğunu düşünsem de türün gelmiş geçmiş en iyi örneklerinden birinin daha da iyi bir hale gelmesi ihtimali bile en huzursuz rüyalarımda Silent Hill’i görmeme yetiyor de artıyor bile…- Emre

Ne Zaman Geliyor? 2023’ün ikinci yarısı


RESIDENT EVIL 4 REMAKE

Bu yeniden yapımı ilk defa duyduğum zaman “Amaan ne gerek var ya, hala daş gibin oyun!” diye bir tepki vermiştim. Omuz üstü kamerasını icat edip üçüncü şahıs oyunlarında ufak bir devrim yapan oyundan bahsediyoruz neticede burada. Evet, kontroller biraz garip ama onlara da yarım saat içinde alışıyor insan.

Fakat her şey ilk videoyu görmem ile değişmeye başladı. Evet, çok detay yoktu. Kesik kesik birkaç sahne gördük sadece. Ancak o sahneler bile merakımı uyandırmayı başardı. Her şeyden önce o düşük kontrastlı kahverengi renk paletinden kurtulduğumuzu gördük.

İkinci video ise beni tamamen ikna etti. Harika ışıklandırma, gür ormanlar, yeni Resident Evil oyunlarından alıştığımız muhteşem organik dokular ve yüz animasyonlar derken heyecandan ekrana yapışmıştım bile.

Şu anda oyun ile ilgili çok fazla bilgimiz yok. Ancak yan çoklu oyunculu oyunları saymazsak (ki ben RE:Verse’ü bile beğendim aslında) son yıllarda Capcom ne yaptığını çok iyi biliyor. O yüzden Resident Evil 4 Remake için kendisine güvenim tam. Heyecanla 24 Mart’ı bekliyorum! Bu arada benim doğum günüm de 24 Mart. Muhtemelen çıktığı dönem alamayacağım oyunu. Ön sipariş verme gibi bir huyum da yok zaten. Bu bilginin oyunun kendisi ile bir ilgisi yok tabii ama nedense sizinle paylaşasım geldi. Neden acaba? :P - Anton

Ne Zaman Geliyor? 24 Mart 2023


STAR WARS JEDI: SURVIVOR

Fallen Order her ne kadar beni “Yahu bu Star Wars oyunları KOTOR gibi muhteşem yazılmış hikâyeler gördü, bu ne? Kyle Katarn gibi müthiş karakterler gördü, düz adam Cal kim?” diye dertlendirdiyse de, “O kadar yıl geçti, hâlâ Jedi Knight 2-3 gibi ışın kılıcı kullanma hissiyatını veren bir oyun gelmedi be!” atarımı da silip geçmiş, hakikaten hem teknik derinliği olan hem de insana hakikaten ışın kılıcı kullanan bir Jedi gibi hissettiren müthiş bir oynanış sunmuştu. Gezegenler şahaneydi, düşmanlar çeşitliydi... Hem soulslike türünün en başarılı temsilcilerindendi hem de çürümeye yüz tutmuş Star Wars damarıma pansuman yapmıştı.

Onun finalinin beş yıl sonrasındayız. Spoiler vermeyeyim de ilk oyunun başında aman kimseye bulaşmayayım derdinde olan Cal, İmparatorluk’un kendisine diş bilemesine neden olacak bazı şeyler yapmıştı. Hikâye detayları belirsiz şu an ama fragmanının ve oyunun adındaki Survivor’ın da belli ettiği üzere ismiyle cismiyle aranan bir adam olacak Cal. Hayatta kalmaktan fazlasını yapacak mı? Sanmıyorum, genel lore’a etki ettirmiyorlar Respawn’dakileri Star Wars’un karar mercileri anladığım kadarıyla. (Adamlar Fortress Inquisitorius kattı lore’a, Obi-Wan dizisinde bile gördük. Daha n’apsın?! Hoş, biraz retconladılar gibi bazı kısımlarını da ama…-Can) sandığım bir şey varsa taş gibi ışın kılıcı aksiyonunun daha da gelişerek geri geleceğidir. Respawn falsosuz stüdyolardan, güvenmemek için bir sebep yok. - Ömer

Ne Zaman Geliyor? 2023


REDFALL

Deathloop’la istediği başarıyı tam da yakalayamayan Arkane Stüdyosu bundan sonra ne yapacak diye beklerken karşımıza çıkan Redfall ne yalan söyleyeyim çoğumuzun dudak bükmesine yol açmıştı. Zira ilk bakışta benzerleri sıklıkla karşımıza çıkan dört kişilik co-op bir aksiyon oyunu vardı karşımızda. Tabii sonradan oyunun tek kişilik de oynanabileceği, açık dünya yapısı sunacağı gibi lezzetli bilgiler de elimize ulaştı. Vampir teması (ki Salem’s Lot ve I Am Legend esintileri güzel), hikâyeye bir tık daha önem verecek olması, prosedürel yaratılan zindanlar, psişik güçlerin kullanımı ve özenli bir combat hissi Redfall’ı daha bir beklenesi kılıyor benzerlerinden. Ölümüne grind kastırmayacağını umuyorum ben kendi adıma, çünkü bu tür oyunların laneti olan “Öyküyü bitirdin hadi baştan daha zorda oyna” mantığı hem açık dünya hem de demin bahsettiğim ödülleri de bir hayli iştah açıcı duran rastgele zindanlar ile bir hayli kırılacak gibi duruyor. Arkane’nin her zamanki başarılı sanat tasarımı da gözlerimize bayram ettirecektir yine.

Öyle deli gibi beklememekle beraber Redfall’ın başımıza musallat olan 4 kişilik co-op belasına taze bir soluk getireceğine ve belki de türü yeniden şekillendireceğine benim inancım tam. Dergide bunu en çok Onur bekliyor bu arada ve ona sorduğumda yanıtı net oldu: “İçinde vampir var!”. - Eren E.

Ne Zaman Geliyor? 2023, ama kesin bir tarih yok.


MARVEL’S SPIDER-MAN 2

Şu anda PS5’imi hâlâ elimde tutuyor olmamın belki de en büyük sebebi Insomniac. Ben bu adamların oyunlarını PS1’deki Spyro’lardan bu yana oynuyorum ve her seferinde çok tatmin olmuş bir şekilde ayrılıyorum oyunlarından. Spider-Man de en sevdiğim süper kahramanlardan biri olunca ister istemez insan aşırı bir şekilde mutlu oluyor. PS4’teki (ve artık PC’deki) ilk oyun beni PS2’de Spider-Man 2 oynadığım günlere götürüp durdu beni.

E haliyle de yeni oyun için heyecanlıyım. Hâlâ “Yapıyoruz işte bakın” fragmanı dışında pek bir bilgiye sahip değiliz ama Miles’la Peter’ın beraber olması, üstüne bir de Venom’u ucundan göstermeleri “Acaba Co-Op olur mu?”, “Venom güçleri alır mıyız?”, “Miles ve Peter’la aynı anda oynayacağımız bölümler koyarlar mı?” gibi bolca soruyu beraberinde getirdi benim için. Bir de Wolverine oyunu yapıyor bunlar… Insomniac kendi Marvel Evreni’ni kurmanın peşinde sanırım... - Sabri

Ne Zaman Geliyor? 2023 dışında net bir şey yok hala.


STREET FIGHTER 6

Vallahi önümüzdeki yıl içine girip de çıkmak istemediğim bir oyun varsa o da SF6’dır arkadaşlar. Dayak, dayak, dayak atmak istiyorum. Oyunun katılma şansı bulduğum kapalı beta izlenimlerini zaten geçen ay genişçe paylaşmıştım ve çoğunlukla da olumlu olan bu izlenimlerim ana oyundan olan beklentimi de yükseltti haliyle. Dolu dolu içerikle gelecek oyunun özellikle büyükçe bir şehirde geçecek olan kısmı iştah kabartırken karşılıklı dövüşün kitabını baştan yazacak olan Fighting Hub’da da epey bir vakit geçireceğiz gibi duruyor.

Dayak tutkunları tekme tokada doyacak yani ondan şüpheniz olmasın. Muazzam güzellikte görseller, sağlam bir netcode, sıkı kontroller ve gaz müzikler de Street Fighter 6’yı hararetle beklememiz adına diğer güzellikler olarak karşımızda olacaklar.   - Eren E.

Ne Zaman Geliyor? Resmî bir tarih yok ama 2023’ün ilk yarısı olası gözüküyor.


HOLLOW KNIGHT: SILKSONG

Bekledim de gelmedin, söyle hiç mi beni sevmedin? Halbuki ben seni çok sevdim be Hollow Knight. Metroidvania türüne damga vuran mekaniklerini, kurgu yeraltı krallığı Hallownest’i, kılıç yerine kullandığımız çiviyi, birbirinden renkli böcek ve yeraltı canlılarını, haritacı Cornifer’i, muskaları, Dirtmouth kasabasını, rüya diyarını… Hepsini de çok sevdim. O yüzden artık bu evrene dönmek için iyiden iyiye sabırsızlanıyorum ya zaten.

E hadi artık sal şu Silksong’u be Team Cherry. Hornet rolünde bir kez daha yeraltını dolaşalım, 165’ten fazla yeni düşmanla haşır neşir olalım, yeni görev sistemi sayesinde NPC’lerin bizden istediklerini yapalım, yeni craft sistemiyle silahlar ve tuzaklar üretelim. Yetti valla bu kadar beklediğimiz. - Eser

Ne Zaman Geliyor? Xbox Showcase’te “12 ay içerisinde çıkmış olacak oyunlar” arasında gösterildiğinden 12 Haziran 2023’ten önce bir ara.


FORSPOKEN

İlk duyurulduğundan bu yana tuhaf bir şekilde heyecanlı olduğum Forspoken, artık son ertelenmesinin ardından bizlerle 2023’te ilk buluşacak oyunlardan biri olmaya hazırlanıyor. Evet, her videoda bir performans problemi, sonrasında da biraz downgrade görüyoruz ama bu oyun için heyecanım hâlâ yerinde dürüst olayım. En azından bir demo oynayana kadar yerinde. Oyunun ne zaman oynanışı görsem sürekli kafamda “Hayalimdeki Avatar (son hava bükücü olan) oyununa en yakın şey bu” düşüncesi geçiyor çünkü. Frey’in hareket seti, animasyonları, dövüşleri bayağı eğlenceli görünüyor.

Bu kadar ertelemeden sonra artık oyunun problemlerinin büyüüüük bir kısmının elendiğini düşünmek istiyorum artık. Yani “Yılın Oyunu” adayı olması bir hayli zor olan 2023’te çıkıyor oluşu, bir de 2023’ün başında çıkıyor oluşu insanların büyük ihtimalle unutmasına sebep olacak ama… Ben yine de oyunun “hypeman”i rolümü korumaya devam edeyim. - Sabri

Ne Zaman Geliyor? 24 Ocak 2023


ATOMIC HEART

Her çıkan yeni fragmanında “Bu nasıl bir deli oyun?” dedirten Atomic Heart pek çok ertelemenin sonunda nihayet şubat ayında çıkıyor ve şimdiye kadar yarattığı heyecan dalgası da azımsanacak gibi değil. Rus yapımı olan oyun Ruslara has o özel absürtlükten bolca nasiplenmenin yanı sıra farklı farklı mekanlar, silahlar ve düşmanlarla çılgınlığın sınırlarında geziyor gibi.

Nicedir böyle safkan ve yaratıcı bir FPS oyunu göremiyorduk ki Atomic Heart tam da bu özlemi dindirecek bir işe benziyor uzaktan. Şahsen bu tarz distopyaların hayranı biri olarak oyunun deli işi aksiyonu yanında öykü anlamında da ne sunacağını merakla beklemekteyim çok da yükselmeden, sonuçta bol kesiş için buradayız ve Atomic Heart da bunu fazlasıyla tabağımıza boca edecek gibi.  - Eren E.

Ne Zaman Geliyor? 21 Şubat 2023


ALONE IN THE DARK

Sen git koca bir türü yarat, sonra zamanla çoluğun çocuğun maskarası ol. O Illumination oyunu, sinema filmleri falan neydi abi öyle ya? Neyse ki yeni remake bu makus talihi tersine çevirmek için geliyor. Ve dördüncü oyun The New Nightmare’dan bu yana ben hâlâ kendisine dair umudumu kaybetmedim.

Genelde remake’leri çok destekleyen bir adam olmasam da ilk Alone In The Dark’ın remake’inin gelmesine ben bile seviniyorum. Artık oynanamayacak kadar eskimişti çünkü. Hatta bu oyun başarılı olup tüm seriyi elden geçirseler bile hayır demem. Korkmak istiyorum, çaresiz hissetmek istiyorum. Çocukken gece lambası takmadan uyuyamadığım gibi karanlıkta tek başımaymışçasına hissetmek istiyorum… - Emre

Ne Zaman Geliyor? 2023’ün ikinci yarısı


ASSASSIN'S CREED: MIRAGE

Assassin’s Creed’in reklam ve pazarlama ekibini gerçekten tebrik etmek lazım. Nitekim Valhalla’dan aradığımı büyük ölçüde bulamadığımı, AC serisiyle bağımı gözden geçirmeye başladığımı söylerken kendimi gene bir Assassin’s Creed oyununa heyecanlanırken buldum. Bu sefer Ubisoft’un iddiası, seriye ekledikleri özellikleri bölüp, daha özelleşmiş oyunlar yapacakları. Mirage da bu projenin daha suikastçılık oyun mekanikleri üzerine yoğunlaşmış kısmını oluşturuyor.

Mirage, Basim’in gençlik yıllarını, Brotherhood’a kabul edilişini ve büyük ihtimalle kafasının içindeki Isu’yla ilk karşılaşmalarını konu alıyor olacak. İlk Assasin’s Creed oyununu andıran fakat daha modern bir yapıda olacak olan Mirage’ı, biz Orijinal AC’ciler merakla bekliyoruz. - Gülhis

Ne Zaman Geliyor? 2023 yazı. (Ağustos iddiaları var fakat henüz doğrulanmadı)


BLACK MYTH: WUKONG

Sizi bilmem ama ben Maymun Kral’ın hikayesini bir de Souls-like gözüyle oynamak için can atıyorum. Ben bu Batı’ya Yolculuk hikayesini ilk Unruly Heroes ile öğrenmiş, hakkında araştırma yapıp detaylarını okuyunca da hayran kalmıştım. Şimdi kendinizi benim yerime koyun. Bir yanda hastası olduğum bir oyun türü, diğer yanda son derece ilgimi çeken bir mitolojik hikâye.

Sun Wukong yani Maymun Kral’dan esinlenen “Mukadder Olan” ile oynayacağımız oyunda kimi zaman uçan bir böceğe veya farklı bir yaratığa da dönüşebileceğiz ya, ilk fragmanı izledikten itibaren bu yeni oynanış mekaniklerinin Souls-like türüne ne gibi katkılar yapacağını çok merak ediyorum. Çok beklemesek bari. - Eser

Ne Zaman Geliyor? 2023 demişler ama onun dışında tam bir tarih vermekten kaçınıyorlar.


TEKKEN 8

Öyle görünüyor ki dövüş oyunu tutkunları önümüzdeki yıl güzel dayak yiyecekler. Zira bir diğer uzun soluklu seri Tekken’in yeni oyunu da yüksek ihtimal 2023’te çıkacak. The Game Awards ödül töreninde belki de bir tarih ya da beklememiz gereken bir aralık açıklanacak. Ha niye bekliyoruma gelirsek bir kere görsellik muhteşem duruyor, her vuruşu dibine kadar hissedeceğimiz animasyonlar, atmosferik detaylar ve ortamlar şahane. E öyküyü zaten yıllardır takip ediyoruz ve uzun zamandır beklenen Kazuya ve Jin kapışmasını nihayet göreceğiz oyunda. Her türlü epik bir karşılaşmaya sahne olacak bu olay için bile oyun beklenebilecekken henüz detay verilmeyen yeni sinematik dövüş sistemi de merak uyandırıyor. Muhtemelen sene sonuna doğru çıkacak oyun hem seriyi takip edenlerin hem de dövüş oyunu severlerin radarına acil girsin, çarşı fena karışacak çünkü. - Eren E.

Ne Zaman Geliyor? Çok yüksek ihtimalle 2023 diyorlar…


DESTINY 2: LIGHTFALL

Yeni bir yıl, yine bir Destiny 2 ek paketi… Ama bu sefer artık hikâyenin doruk noktasına varmaya çok yakın olduğumuz için eğer aktif bir Destiny oyuncusuysanız heyecan duymamak imkânsız. Taaa oyunun başından beri süregelen “Işık” ve “Karanlık” çatışmasının nihayete ulaşmasını ya da en azından zirveye ulaşmasını bekliyoruz bu ek pakette. İsmi de “Lightfall” olunca bizim açımızdan durum pek parlak durmuyor tabii durumlar. Ama yepyeni bir Darkness gücü, Destiny’de daha önce pek görmediğimiz bir şehir içi yeni bölge, yıllardır yalvara yakara Bungie’den istediğimiz oyun içi grup kurmaca özellikleri falan derken heyecan duymak için fazlasıyla sebep var.

Ha bu arada Işık ve Karanlık’ın hikâyesinin sonu falan diyoruz ama Destiny’nin hız kesmeye niyeti yok. Artık ne şekilde olacaksa, bu hikâye bittikten sonra da yeni hikâyelerle devam etmeye niyetleri olduğunu biliyoruz hiç olmazsa. Her hâlükârda önümüzdeki sene Destiny 2, oyuncularının gönlünü hoş tutacak gibi duruyor. - Can

Ne Zaman Geliyor? 28 Şubat 2023.


FINAL FANTASY VII: REBIRTH

Dürüst olacağım, Square Enix’in Final Fantasy VII’nin sütünü sağmasından bıkalı gerçekten uzun bir süre oluyor. Ama acayip saçma bir şekilde, üstüne bir de favori Final Fantasy oyunum olmamasına rağmen, her seferinde şu yeniden yapım için bir heyecan duyuyorum. İlk kısmın hikâyeyi farklı ele alışı ve genel olarak bu üçlemenin nasıl devam edip biteceği gerçekten, anlamsız bir şekilde merak uyandırıyor bende.

Net bir çıkış tarihi olmasa da Rebirth’ün 2023 kış döneminde geleceği ve hikâyenin Intergrade’in kaldığı yerden devam edeceği, Zack’i (umarım) bolca göreceğimiz bir “gelişme” oyunu olacağını biliyoruz şimdilik. Ha bir de artık PS4’e gelmeyeceğini de biliyoruz, gerçi Intergrade’in PS4’e gelmemesiyle çoktan bu sorunun cevabı belliydi ama belirtmekte yine de fayda var. Umarım bu yeni FF VII anlatımının sonunu görebilmek için PS6’yı beklememiz gerekmez… - Sabri

Ne Zaman Geliyor? 2023 kışı.


ALAN WAKE 2

Aslında bu oyun hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Evet, Control’un AWE DLC’sinde Alan’ın ilk oyundan beri neler yaptığını (yazdığını demek daha doğru olur sanırım) öğrendik. Fakat hem Control hem Alan Wake dünyası bizim alıştığımız mantıkla çalışmadığı için Alan Wake 2’nin hangi yöne doğru gideceğini kestirmek mümkün değil.

Remedy de ağzını oldukça sıkı tutuyor. Şimdiye kadar söyledikleri iki şey var: Oyun aksiyondan ziyade hayatta kalma / korku türünde olacak ve Alan Wake’in kişiliğini konu alacak. Yayınlanan kısa video da gayet ürkütücü ve oldukça karanlık bir atmosfere sahip. Ek olarak videoda Bright Falls’un ve Alan’ın yanı sıra New York’tan da bir sahne görüyoruz. Control ile kesişeceği için yolumuzun The Oldest House’a düşeceğini tahmin edebiliriz.

Geçtiğimiz yaz bir demo gösterme planları vardı, fakat cilalı ve gösterdikten sonra kullanmayacakları bir demoya kaynak harcamak istememişler. - Anton

Ne Zaman Geliyor? Net bir tarih vermeseler de 2023’e yetiştirmeye kararlı gözüküyorlar.

YORUMLAR
Atlas Estrella
30 Aralık 2022 18:40

Silksong! Gel be oğlum ya! Gel artık ya! A, doğru la, bu seferki kız. Gel be kızım ya, gel be gülüm ya! Gel gel gümüle gel! Gel sana âşığım, geeel!

Parolamı Unuttum