Atomic Heart, 2 Farklı Sona Sahip Olacak

Geliştirme süreci tamamlanmak üzere

İlk tanıtımlarından itibaren merakla beklenen oyunlar arasında yerini alan Atomic Heart için artık son aşamaya gelinmiş durumda. Oyunun resmi Discord kanalında sıkça sorulan sorular bölümünde yapılan güncelleme, oyuna dair merak edilen bazı noktalara ışık tuttu.

İlk aklımıza gelen elbette oyunun ne zaman çıkacağı. Bu konuda henüz net bir açıklama yok, ancak ‘cilalama ve son rötuşların atılması’ sürecine geçildiği söylendiğine göre artık sona gelmiş olmalıyız.

Paylaşılan bilgilerden birisi de farklı sonlar konusunda. Oyunun 2 farklı sona sahip olacağı söylenmiş ama ortada bir RYO olmadığı da açıkça ifade edilmiş. Geliştirici ekip, Atomic Heart’ın çizgisel bir hikâyeye sahip olduğunun ve bu konuda bir çeşitlilik beklenmemesi gerektiğinin altını özellikle çiziyor. Burada bizleri 2 farklı sona götüren detay ise, oyunun sonlarına doğru bize sunulan bir ahlaki seçim. Yapımcılar, oyuncuları hikâye boyunca sunulan tema üzerinde tartışmaya teşvik etmek için böyle bir yol seçmişler.

Bir diğer konu ise, oyunun performansı ile ilgili. Geliştirici ekip, oyunun PS4’te iyi çalıştığını ve istikrarlı bir performans sunduğunu ifade ediyor. Cyberpunk 2077’de yaşanan felaketin tekrar etmemesi için önden tedbir almaları yerinde olur tabii. Kendileri de bunun farkında olsa gerek, düşük konfigürasyonlarda da oyunculara makul bir performans sunabilmek için optimizasyon konusunda ellerinden geleni yaptıklarını belirtiyorlar.

Oyunda yükleme ekranı olmayacağı ifade edilirken, ek paketler konusundaki kararı oyunun çıkışından sonraya bıraktıkları da not edilmiş.

Oyunu 2018'den beri geliştiriyorlarmış, yani 3 yıllık bir geliştirme süreci söz konusu. Ortaya nasıl bir oyunun çıkacağını büyük bir merakla bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

YORUMLAR
doksanlariozleyenadam
11 Ağustos 2021 19:22

last of us 2 den beri yollarını gözlediğim tek oyun

Parolamı Unuttum