CD Projekt RED, Gwent’te de Oyuncu Dostu

Paramızda gözü olmayan bir F2P

İlk kez The Witcher 3’teki bir mini-oyun olarak karşımıza çıkan, daha sonraysa popülerlik rüzgârını arkasına alarak kendi oyununa kavuşmak için kartlarını karan Gwent bu aralar kapalı beta aşamasında bildiğiniz gibi.

Oynayanlar genel olarak oyundan memnun olsalar da bazı şikayetler de yok değildi. Örneğin parayı basıp pek çok güçlü kart alan birinin sizi kolayca yenebilmesi gibi… Bu durumda iyi oynasanız bile bir karşılaşmayı kaybettiğinizde elinize hiçbir şey geçmiyordu.

CDPR da her zamanki gibi oyuncuların sesine kulak verip Gwent’te irili ufaklı pek çok değişikliğe gitmiş ve gerçekten de güzel geliştirmeler yapmışlar. Bunlardan ilki ödüllendirme sistemiyle ilgili. Eski sistemde sadece üç maç kazandığınız takdirde seviye atlayabiliyor, kaybettiğinizdeyse avucunuzu yalıyordunuz. Şimdiyse kazandığınız maç başına değil, raunt başına yarım bir taç kazanıyorsunuz. Altı taç parçası topladığınızdaysa seviye atlıyorsunuz. Yani artık girdiğiniz her maçı kaybetseniz de bir el bile galip gelseniz bir parça ilerleme kaydedebileceksiniz.

İkinci olarak tecrübe puanı sisteminde de değişikliğe gidilmiş ve her seviye atladığınızda özel bir ödül kazanmanız sağlanmış: yeni kartlar, ekstra malzemeler, kart fıçıları vs. Kazandığınızda daha fazla, kaybettiğinizdeyse daha az tecrübe puanı toplayacak, ama her hâlükârda ilerleme kaydedeceksiniz.

Son olarak oyuna dereceli bir rekabet sistemi eklenmiş. Onuncu seviyeye ulaştıktan sonra açılan bu sistemde daha rekabetçi maçlar bekleyecek bizleri. Bitmedi, oyuna 20 adet yeni kart da ekleniyor.

Dolayısıyla tüm bu değişikliler sayesinde oyundan keyif alabilmek için illaki gerçek para harcamak zorunda kalmayacaksınız. Ki CDPR’dan beklediğimiz de zaten bu. DLC’ye bakış açısını değiştirdiği gibi bu oyunla da F2P anlayışını değiştirmesi... Hadi bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum