Diablo 4: Vessel Of Hatred İle Gelecek Yenilikler Belli Oldu

Kemerleri bağlayın

Diablo 4'ün yeni sezonu Season of Hatred ve DLC'si Vessel of Hatred'a geri sayıma başladık. Yaklaşık 5 gün sonra bizlerle olacak güncelleme ve yeni sezon ile birlikte, Diablo 4'ün de çehresi değişecek.

Her yeni sezonda bunu söylediğimin farkındayım ama bu sefer gerçekten büyük değişiklikler bizleri bekliyor. Hepsine burada değinmem imkansız olsa da önemli noktaları sizler için derledim. Arkanıza yaslanın, kemerlerinizi bağlayın ve hızlı bir "güncelleme" turuna çıkalım.

Öncelikle temel değişikliklerden başlayalım. Bildiğiniz gibi artık Diablo 4'te maksimum seviye 60 olacak. Bunun üzerine aldığınız her seviyede bir paragon puanı kazanacaksınız.

Paragon puanlarına ek olarak zorluk seviyelerimiz de değişiyor. Artık "World Tier" değil, farklı adlandırmalar kullanacağız. Diablo 3'ten tanıdığımız Torment 1, 2, 3 ve 4 seviyeleri geri dönüyor. Torment 4 oyunun en zor seviyesi olacak ve geçtiğimiz sezonların Pit 80'i ile eşdeğer zorluğa sahip olacak.

Eşya sistemlerinde de değişimler var. Örneğin oyuncular artık Ancestral olmayan eşyalara da tempering ya da masterworking yapabilecek. İki kez temperleyebileceğiniz eşyaları, 4. seviyeye kadar yükseltebileceksiniz. Bu da özellikle düşük zorluk seviyelerini hızlı hızlı atlamanıza olanak sağlayabilecek. Ancestral eşyalar ise artık mutlaka bir adet greater affix (yıldızlı) özellik ile gelecek. Maksimum eşya gücü de 925'ten 800'e indirildi. Tüm Ancestral eşyalar 800 eşya gücüne sahip olacak.

Temper demişken, "scroll of restoration" isimli yeni eşya sayesinde temperleri sıfırlamanız da mümkün hale gelecek. Bu eşyadan sezon görevlerinden iki tane düşüyor. Daha fazla düşürmek için farklı yollar gerekecek, değineceğim.

Eşyalar konusunda iki değişim daha var. Torment seviyesine geçtiğinizde artık sarı ya da renksiz eşya toplamanız gerekmeyecek çünkü düşen eşyalar otomatik olarak kırılacak. Peki bu ne işe yarayacak derseniz, ona da bir cevabım var.

Diablo 3'teki "küp" işini hatırlayanlar olacaktır. Kübü kullanarak sarı eşyaları legendary'lere dönüştürebiliyordunuz. İşte benzer bir sistem Diablo 4'e de ekleniyor yeni sezonda.

Normal ve sarı renkteki eşyalardan gelen materyaller ile artık legendary eşyalar üretebileceksiniz. Bu eşyaların affix'leri tamamen rastgele olacak. Hatta bu dönüşümden bir mythic (uber yani) gelme şansı bile var

Buradan, yeni sezonun içeriklerine bağlanalım. Yeni sezonun etkinliği, sizi ve ekibinizi bir dünya etkinliğine gönderecek. Ayaklı bir portalı kesmeye çalışacağınız bu etkinliğin sonunda, sadece size özel bir portal'a giriş yapacaksınız. Bu portalın sizi bağladığı zindanın sonunda ise, materyal vererek açabileceğiniz bir portal sizi bekliyor olacak. Burada 4 seçeneğiniz var: Altın, ekipman, materyal ya da yeni sezon renown'unu artıran materyaller.

Hangisini seçerseniz, açılacak yeni portalın sonundaki kasadan bu eşyalar düşecek. Bu eşyalar arasında artık Infernal Hordes anahtarları da bulunacak. Evet, 5. sezonun gözbebeği de bir şekilde geri dönüyor.

Infernal Hordes'da (IH) da ciddi değişimler var. Geçtiğimiz sezon bir farm arenası haline gelen IH, artık çok daha değerli. Çünkü her istediğinizde IH haritasına giremiyorsunuz. Anahtarlar oluşturulabilir olmaktan çıkmış ve sadece düşürülebilir hale getirilmiş durumda. Buna ek olarak IH seviyesine göre eşyalar da parallelik gösterecek. Ne kadar ekmek, o kadar köfte hesabı...

Daha da önemlisi, temper sıfırlamanıza ve eşyalarınızın çöp olmamasına yarayan scroll of restoration da sadece buradan düşecek.

Şimdilik benden bu kadar ama yeni sezonda çok, çok daha fazlası bizleri bekliyor olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum