Diablo 4'e "Paragon" Benzeri Bir Sistem Gelebilir

Yeni detaylar gelmeye devam ediyor

Diablo 3, ilk günlerinde oyuncuları "online" olma zorunluluğu sebebiyle epey sıkmıştı. Sunucular patlamış, oyuna olan sinir artmıştı. Fırtına dindikten sonra oyuna girmeyi başaran oyuncular ise daha büyük bir sorun ile karşılaşmıştı. Yeteneklerimizi istediğimiz slot'lara yerleştiremiyorduk. 

Bu sorun da tam bir kaosa dönüşecekken Elective Mode adı verilen seçenek hayatımıza giriş yaptı. Ayarlardan açılabilen bu seçenek sayesinde yeteneklerimizi istediğimiz tuşlara atayabiliyorduk. Görünüşe göre Blizzard bu sorundan ders almış durumda zira Diablo 4'te böyle bir durum olmayacağı açıklandı.


Direkt olarak "elective mode" sistemi ile gelecek oyun, oyuncuların istedikleri tuşa istedikleri yeteneği ayarlayabilmesini sağlayacak. Yayınlanan yeni blog gönderisine gönderisinde yapımcılar, hala bir gizem olan end-game etkinliklerinden de bahsetmiş. Bu açıklamaya göre genel karakter seviyesinin ardından, Diablo 3'teki paragon sistemine benzeyen bir seviye sistemi de devreye girebilir. Firma bu durumun end-game kısmında alınacak eğlenceyi artıracağının altını çizmiş.

Blizzcon 2019'da aldıkları geri dönüşü değerlendirdiklerini de belirten firma, en önemli değişimi Ancient eşyalar üzerinde yapacak. Hatırlarsanız yeni eşya sistemine göre en güçlü ekipmanlar mythic seviyesinde olacak. Firma bu seviyenin hemen altında kalan Ancient eşyaların rolünü yeterince anlatamadıklarını ifade ederken, gelen geri bildirimler ile birlikte bu seviyedeki eşyaların yenilenebileceğini vurgulamış.

Diablo efsanesinin ne zaman çıkacağı henüz belli değil. Şimdilik oyun için birkaç sene daha bekleyeceğiz gibi görünüyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum