Electronic Arts’ta İşten Çıkarmalar Devam Ediyor

Sular durulmuyor demiştik…

Gün geçmiyor ki Electronic Arts ile ilgili yeni bir gelişme yaşanmasın ve biz bu gelişmeyi sizlere aktarmayalım sevgili OyunGezer’ler. Dünkü EA Partners Kepenklerini İndiriyor haberimizden sonra firmayı tekrar gündemimize almamızın nedeni ise yeni işten çıkarmalar.

Nisan ayı başında mobil ve sosyal oyun bölümündeki işten çıkarmaların ardından yaptığı açıklama ile departmanda revizyona gidildiğini berliten Electronic Arts, bu yöndeki çalışmalarına devam ediyor... Gelen bilgilere göre firmaya bağlı PopCap Vancouver ve Quicklime kapatılırken, buradaki personelin tüm faaliyetlerine de son verildi. Kötü iş kararlarının bedelini ödettiği stüdyo ve çalışanlar için “EA çalışma arkadaşları ve dostlarını özleyecek.” açıklamasını yapan firma, bunun verilmesi zor bir karar olduğunu ancak oyunculara kaliteli yapımlar sunmak için yapılması gerekenin yapıldığı söylemeyi de ihmal etmedi.

Kapatılan firmalardan PopCap Vancouver gizli eşya bulma oyunları geliştirirken, Quicklime ise eski EA Blackbox takımdan oluşuyordu ki kendileri Need for Speed: World üzerinde de çalışmışlardı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum