Haftanın Öne Çıkan Haberleri 20-24 Şubat

Oyun ve eğlence dünyasında neler olmuş, hepsi burada!

İyi hafta sonları sevgili Oyungezerler! Bu haftanın en önemli haberleriyle bir kez daha karşınızdayız.

- Umutcan "Technoth" Tütüncü, 2017 Just Dance Dünya Kupası'nı kazanmayı başardı. Final yolunda son iki yılın şampiyonunu da elemeyi başaran temsilcimizin enerjik performansı görülmeye değer. Kendisi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz!

- Çıkmasına artık sayılı günler kala Nintendo Switch gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Nintendo Switch'in illegal bir şekilde kutu açılışını yapan ve konsolun kendisine erken yollandığını söyleyen "Hiphoptherobot" isimli NeoGaf kullanıcısının eline geçirdiği konsolun çalıntı olduğu ortaya çıktı. Tabi Nintendo apar topar videoyu kaldırttı ama merak etmeyin Nintendo çoktan kendi kutu açılış videosunu yayınladı. Bununla birlikte Nintendo'nun resmi sitesinde bazı Switch oyunlarının boyutları açıklandı. Konsolun hafızasının 32 gb olması sebebiyle bazı oyunların büyük boyutlara sahip olması ilerde problem teşkil edeceğe benziyor. Bir başka sıkıntı ise Joycon'ların kullanıcılara sorunlar yaşattığı yönünde. Yapılan ön incelemelerde zaman zaman Joyconlar ile konsol arasında bağlantı problemleri yaşandığı ortaya çıktı. Konsoldan ayrı satılan Pro Controller'ın 40 saatlik dayanma süresine sahip olması ise diğer gelişmelere nispeten biraz daha olumlu bir haber.

- Horizon Zero Dawn'ın Türkçe dil desteğine sahip olmaması çoğu oyuncunun aklına "Acaba Sony artık oyunlarında Türkçe dil desteği vermeyecek mi?" sorusunu getirmişti. Oyungezer'e konuşan Playstation Türkiye, tercüme maliyetleri yüzünden böyle bir kararın alındığını, fakat gelecekteki PS özel oyunları için çalışmalarının devam ettiklerini söyledi.. En azından bu durumun bir istisna olduğunu öğrenmek bizi rahatlattı. Ayrıca Horizon Zero Dawn'ın inceleme notlarına buradan ulaşabilir ve oyun ile ilgili merak ettiklerinizi ilk bakış videomuzda bulabilirsiniz.

- "Poshybrid" lakabıyla tanınan World of Tanks yayıncısı Brian Vigneault, Twitch üzerinden yaptığı 24 saatlik yayın sırasında hayatını kaybetti. Her ne kadar uzun süreler boyunca oyun oynamanın zararları bilinse de bu tip olayların hala yaşanması oldukça üzücü.

- Battlefield 1'in haritalarında çıkan kulaklıkların sırrı çözüldü gibi. Daha önceden Battlefield 4'de de aynı konsepte sahip bir bulmaca görmüştük. Oldukça meşakatli olan bulmacanın henüz sonuna gelinmiş değil. Bakalım yolun sonu bu sefer nereye çıkacak?

- Gamespot'da yer alan bir habere göre Mart ayından itibaren Steam, bir dizi ülkenin oyun fiyatlarına bundan sonra vergi fiyatlarını da dahil edecek. Şimdilik bizi etkileyen bir durum olmasa da önümüzdeki günlerde Türkiye'nin bu listeye dahil edilip edilmeyeceği belli değil. Zaten fiyatlar almış başını gitmiş bir de vergiler de eklenirse oyunlara ulaşmak hayal olacak gibi. Kıyma bize Gabe...

- İyice yılan hikayesine dönen Batman filmi nihayet yönetmenine kavuştu. Daha önce de film ile adı geçen Matt Reeves, yaptığı açıklamayla duruma resmiyet kazandırdı. Reeves aynı zamanda filmin yapımcılığını da yapacak. Darısı artık Flash'ın başına diyoruz. Ha, bir de... Nightwing filmi de kapıda!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum