Hearthstone'un İlk Yeni Sınıfı Demon Hunter İle Oynadık!

Outland'in Külleri büyük bir sürprizle geliyor

Oyunlar için en az siz oyuncular kadar heyecan duyan editörler olarak en çok zorlandığımız konu yapımcıların bize verdikleri sırları saklamak olsa gerek. Bazen kulağımıza öyle heyecan verici şeyler fısıldanıyor ki bunları özümseyip üzerine düşünmek bir yana, heyecandan uykularımız bile kaçabiliyor.

Hearthstone'u yıllardır oynamış, kartlarını taktiklerini tartışmış bir oyuncu olarak Ashes of Outland paketini ve daha da önemlisi oyunun tarihinde ilk yeni sınıfın duyurulması da bizim için böyle oldu. Çünkü Blizzard'ın davetiyle, sınıfı ve bütün detayları bizzat Blizzard yapımcılarının ağzından Los Angeles'ta dinleme şansımız oldu. Bu espriyi belki defalarca duymuşsunuzdur ama durum bu sefer gerçek; Hearthstone için kartlar yeniden dağıtılıyor!

Geçtiğimiz şubat ayında Blizzard'ın davetiyle kendimizi Los Angeles'da bulduğumuzda Hearthstone açısından bizi önemli bilgilerin beklediğini az çok tahmin edebiliyorduk. Daha önce sayısız basın bülteni alıp, video konferanslara katılırken, bu sefer bizzat oraya çağrılmış olmamız en başından büyük gelişmelerin bizleri beklediğinin habercisiydi. Hearthstone tavernasına benzetilmiş sunum alanında ilk olarak yeni yılın Anka Yılı olacağı, sonrasında ise yeni ek paketin Outland'in Külleri (Ashes of Outland) olacağı duyuruldu. Outland denildiğinde akla gelen ilk isim olan iblis avcısı Illidan Stormrage'in videosu bizleri karşıladı. Illidan'ın etrafında kahraman çerçevesi oluştuğundaysa küçük basın grubu bile bolca alkış ve çığlıklarla gösterim alanını inletmeyi başarmıştı.

Demon Hunter'lar ile ilgili sunumun ardından bu sınıfı yaklaşık 1 gün boyunca oynama imkanı bulduk. Demon Hunter'lar aynı Warcraft 3 ve World of Warcraft'da gördüğümüz hallerine çok benziyorlar. Düşmanını ele geçirmek için parçalayan, yırtan ve şeytanların güçlerini onlara karşı kullanan bir sınıf var ortada. Warlock'lar küçük iblislerle çalışırken, Demon Hunter'lar güce çekilip saflarına katılan güçlü iblis kumandanlarını müttefik edinmiş durumdalar. Anlayacağınız bu yeni sınıf hem düzgün yapılan agresif destelerle, hem de büyük kartlarla dolu kontrol taktiklerine imkan sağlayabiliyor.

Bu yeni sınıfın, kendine özgü bir yeni yeteneği de mevcut. Demon Hunter'ların dışlanmışlıklarından ilham alan özel "Outcast" kartlar sayesinde kartı elinizin sağ veya sol dış taraflarındayken oynarsanız kartın "outcast" özelliğini kullanıyorsunuz. Örnek vermek gerekirse normalde de verimli bir kart olan "Consume Magic" normalde bir kartı sustururken, en sağ veya solda kullanıldığında bir de ek kart çekilmesini sağlıyor. Hem de bunu gerektirdiği mana miktarı değişmeden yapıyor. Sırf outcast özelliğini kullanmak için normalde hiç kullanmayacağınız alakasız bir kartı kullanıp, outcast'li kartı en dışa taşımak Demon Hunter oyuncuları için oldukça sıradan bir hareket olacak.

Demon Hunter'ların kahraman özelliği 1 mana karşılığında kendisine 1 saldırı puanı verilmesini sağlıyor. Normalde o kadar etkili gözükmese de bu sınıfın bolca silahla haşır neşir olduğunu düşünürsek özellikle aggro oynarken oyun alanını da kontrol etmek isteyen oyuncular bu yetenekten bolca faydalanacaklar. Can kaybetmek de bu sınıf için bir endişe kaynağı sayılmaz. Zira bolca can kazandıran "lifesteal" kartlara sahip kendileri.

Sözün özü, Demon Hunter oyunda dengeleri değiştirecek güçlü kartların tekrar önem kazandığı, özellikle korkunç bir kaç agresif desteye sahip son derece güçlü bir sınıf olacak. Hearthstone'a ara verdiyseniz veya aklınızda bir geri dönüş varsa, Demon Hunter'ın gelişi o eski güzel günlerin geri geleceğinin müjdecisi olabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum