Hellblade 2'ye Başlayan Xbox Oyuncularının %90'ı Oyunu Bitirmeden Bırakmış

Nasılsa denemesi bedava

Xbox başarımlarını takip eden ve Xbox haberleri paylaşan TrueAchievements sitesi, başarım listelerinden aldığı ilginç bir sonucu paylaştı dün. Buna göre Xbox'ta Senua's Saga: Hellblade II'ye başlayan oyuncuların neredeyse %90'ı oyunu bitirmeden bırakmış.

Oyunun yaklaşık oyun süresinin 7 saat gibi nispeten kısa bir süre olduğunu düşünürsek hikayeyi tamamlamayanların yüksek oranı bir hayli şaşırtıcı.

Oyunun hikayesini tamamladığınızda, yani altıncı ve son bölümü bitirdiğinizde End the Tyranny başarımını kazanıyorsunuz. Çıkışından bu yana yaklaşık iki hafta geçen oyunda, oyuna başlayıp da bu başarımı almamış Xbox oyuncularının oranı %87 olarak gerçekleşmiş. Bu da sadece %13 civarında bir oyuncu kitlesinin oyunun sonunu gördüğü anlamına geliyor.

Steam'de ise durum biraz daha iyi, oyuna başlayan oyuncuların %37'si End the Tyranny başarımını açmış.

Xbox oyuncularının sadece %52'si ilk bossu yenerek The Next Sign başarımını kazanmış. İlk boss'a ulaşmak da yaklaşık olarak 30 dakika ile 1 saat arası alıyor ve zor bir dövüş de değil. Bu da bu istatistikleri daha şaşırtıcı hale getiriyor.

Buradan da oyunu merak edip deneyen ama bir şekilde ya beğenmeyen ya özellikle de açılış kısımlarının depresifliği yüzünden 'şimdilik' oynamaya devam etmeyen oyuncuların sayısının bir hayli yüksek olduğunu anlayabiliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum