Marvel’s Avengers’ta Parayı Veren Ekstra XP’yi Kapar Dönemi Başlıyor

Square Enix, karar değiştirmiş belli ki

Marvel’s Avengers, hakkında konuşurken farklı düşünceler arasında gidip geldiğim oyunlardan. Bir yandan bu kadar süper kahramanı bir oyunda toplayıp her birisi için farklı oynanışlar sunabilmeyi başarmış, fena da bir hikayesi olmayan bir oyun bana göre. Yani şu oyunu bir ‘live service’ yapmak derdine düşmeseler, tek kişilik senaryo kısmından yürüseler, çok daha iyi olurdu diye düşünenlerdenim. Ama Square Enix ve Crystal Dynamics, böyle bir yol çizdiler kendilerine, denilebilecek çok da bir şey yok.

Bu noktadan sonra böyle bir oyunu kurtarabilecek şeyler, sonradan eklenen içerikler olacaktır. Avengers için de önce karakter güncellemeleri geldi, sonrasında War for Wakanda içeriği, sırada da Spider-Man var. Oyunun Game Pass’e eklenmesi de oyuncu sayısını yukarılara çekebilecek bir gelişme.

Tam “acaba buradan döner mi, toparlanmaya başlar mı” diye düşünürken, Square Enix sağ olsun güzel bir hamle yapıp bu soruyu hemen geri çekmemizi sağladı. Oyun çıkmadan önce defalarca altını çizdikleri bir husus vardı; oyun içi satın alımlar sadece kozmetik içerikler sunacaktı. Ancak artık bu karardan vazgeçtikleri görülüyor. Bundan sonra oyunda elde ettiğiniz tecrübeyi katlayacak veya topladığınız ganimetleri artıracak paketler almanız da mümkün. Yani parayı veren, oyunda daha hızlı ilerleyebilecek.

Bu haber elbette oyunun takipçilerinin önemli bir bölümünü kızdırmış durumda. İşin içine ne zaman böyle XP boost vs. paketleri girse, oyuncuları oyundan keyif alabilmek için daha fazla para harcamaya zorlayan bir sistemin de beraberinde geldiği ve oyundaki dengenin bozulduğu endişeleri / eleştirileri de paylaşılıyor.

Üzerine söylenecek çok da bir şey yok; bana kalırsa yeni oyuncuları çekmesi gerekirken eldekileri de kendisinden uzaklaştırabilecek bir hamle. Siz ne dersiniz?

YORUMLAR
Armorsuit
11 Ekim 2021 15:57

Bu oyunu oynayan kaldı mı gerçekten ? Gerçi yeni yetme ergenler için bire bir evet. Bence hiç şansı yok artık p2w geldiğine göre parası olan veletler oynar bunu ancak.

Parolamı Unuttum