Oyun Tasarlamak İsteyenler İçin Harika Bir Blog

Hem de işin uzmanından

Ülkemizde oyun geliştiricisi olmak artık eskisi kadar imkânsız olmasa da hâlâ zor. En önemli eksiklerimizden biri bilgi kaynağı ve tecrübe eksikliği. Bu yolda bizlere yol gösterebilecek kişilerin iki elin parmaklarını geçmemesi.

İşte halen İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde oyun tasarımı dersleri veren, Gamasutra ve Game Journal gibi sitelerde akademik makaleleri yayınlanan Doç. Dr. Altuğ Işığan’ın kendi elleriyle açtığı Oyun Tasarımı adlı blog sayfası da tam bu noktada imdadımıza koşuyor.

Blog, adından da anlaşılabileceği üzere “oyun tasarımı,” yani oyun senaryosu yazmayı, oyun mekanik ve sistemleri yaratmayı, ödül sistemleri oluşturmayı, oyun içi dengeleri kurmayı, oyun aşaması planlamayı ve bunun gibi konuları içeriyor.

İşin programlama ve kod yazma kısmına yer verilmese de sizi eli boş göndermiyor Sayın Işığan. Blog sayfasının “Linkler” kısmına tıklamanızla birlikte Unity, Game Maker, C#, Java ve Android gibi programlara dair faydalı bağlantılara ulaşabiliyorsunuz.

Dahası iletişimbölümünden kendisine ulaşıp oyun projenizle ilgili fikir de danışabiliyorsunuz. Kısacası inanılmaz bir kaynak, inanılmaz bir yardım. Konuyla ilgiliyseniz böylesine profesyonel birinin bilgilerinden yararlanmayı ihmal etmeyin deriz.

Sayın Altuğ Işığan’a da bilgilerini paylaşmaktaki bu cömertliği için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum