Paradox, Vampire: The Masqeurade’ın Haklarını Satın Aldı!

Karanlık günler yakın… İyi anlamda!

İsveçli dağıtım firması Paradox Interactive, Vampire: The Masqeurade da dâhil olmak üzere White Wolf Games’in elindeki tüm fikri mülklerin video oyununa dönüştürülmesi ve dağıtılması haklarını satın aldı.

Daha çok masaüstü oyunlarıyla bilinen White Wolf Games’i en iyi Bloodlines ve Redemption adlı iki Vampire: The Masqeurade oyunuyla hatırlıyor olabilirsiniz. Paradox Interactive sadece bu ikisinin değil, tüm World Of Darkness oyunlarının resmi dağıtıcısı ve geliştirici oldu böylece.

Hafızanızı (ve arama kutumuzu) biraz kurcaladığınızda White Wolf oyunlarının lisansının en son EVE Online’ın yapımcısı CCP Games’de olduğunu ve geçen yıl World Of Darkness MMO üzerinde çalıştıklarını anımsayabilirsiniz. Tabii bu proje daha sonra iptal edilmişti. Bu anlaşmayla birlikte olası bir devam projesi tamamen ortadan kalkmış oldu. CCP Games’in CEO’su White Wolf haklarını yitirmelerinin üzücü bir durum olduğunu, ama markayı Paradox’un güvenli ellerine teslim ettiklerini bildiğini belirtti.

Paradox’un başkanı Fredrik Wester konuyla ilgili yaptığı açıklamada kendilerinin daha çok strateji oyunlarına yatkın olduğunu bildiğini, bu yüzden White Wolf oyunlarını geliştirecek bir yan stüdyo kuracaklarını belirtti. Hâli hazırda Obsidian Entertainment’la (Pillars Of Eternity, KOTOR 2, Stick Of Truth) anlaşmalarının olması insanı heyecanlara, hezeyanlara ve hayallere sürüklemiyor değil doğrusu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum