Rainbow Six Siege'in Yeni Operatörleri Temel Dinamikleri Değiştirmeye Geldi

Iana ve Oryx oyunu hızlandıracak

Bildiğiniz üzere birkaç gündür ortalık Rainbow Six Siege'in yeni operatörlerinden gelen sızıntılardan geçilmiyor. Bunların üstüne bir de Ubisoft'un bu iddiaları doğrulayan karakter fragmanları ile karşımıza çıkması heyecanımızı artırmıştı. Fakat sandığımızın aksine karakterlerimiz beklediğimizden çok daha farklı rollere sahip olacak.

R6 yapımcıları sonunda yeni operasyon Void Edge'in detaylarını paylaştı. Oyun içerisine gelecek güncellemeleri incelemeden önce gelin yeni operatörlerimiz Iana ve Oryx'e yakından bakalım.

Tahminlerimizin tam aksine savunma timine dahil olacak olan Oryx, iki hız ve iki zırh puanlarına sahip Ürdünlü bir operatör olacak. Oryx'in Rainbow Six Siege tarihinde ekipmana sahip olmayan ilk karakter olacağını da belirtelim. Ürdünlü operatörümüz bunun yerine iki farklı "fiziksel yeteneği" ile ön plana çıkacak. Remah Dash isimli yeteneği, sızıntılarda da tahmin edildiği gibi, güçlendirilmemiş duvarlardan geçmesini sağlayacak. Fakat bu özellik Oryx'in oldukça hızlı şekilde yer değiştirmesine de olanak sağlayacak. Oryx, bir süredir baş belası olan kalkanlı saldırı timi üyelerini de bu özelliği ile yere yıkabilecek.

SPAS-12 pompalı tüfeği ve MP5 SMG seçeneklerine sahip olan karakterimizin ikinci özelliği de tavandaki açık kapaklara zıplayabilmesi. Bu da Oryx'in dikey olarak yer değiştirmesinin önünü açıyor. Bu yeteneği, Remah Dash ile birleştirildiğinde Oryx'in saldırı timinin başına bela olabilecek bir karakter olacağını söylemek mümkün. Fakat duvarlardan geçerken can kaybettiğinizi belirtmekte de fayda var. Aynı şekilde Remah Dash'in kendine ait bir şarj sistemi olduğunu da ifade edelim.

Saldırı timine katılacak Iana ise Alibi'a benzer yeteneği ile dikkat çekiyor. Oryx'in aksine Replicator adı verilen bir ekipman kullanan Iana, iki hız ve iki zırh puanlarına sahip olacak. Fakat Hollandalı operatörümüzün yarattığı bu hologram, Alibi'ın klonlarının aksine kontrol edilebilir olacak. Aynı kullanıcısı gibi görünecek bu hologram ateş edemese de kapanlara ve bazı tuzaklara takılmayacak. Buna ek olarak Iana, bekleme süresi dolduğu takdirde tekrar yeteneğini kullanabilecek.

ARX 200 veya G36-C kullanacak ilk albino operatörümüz, sis ya da patlayıcı bomba ekipmanları arasında seçim yapabilecek.

Gelelim Void Edge ile birlikte gelecek diğer denge değişikliklerine. Bu değişimlerden ilki Ubisoft'un sözünü verdiği Legion nerf'ü olacak. Legion artık Gu mayınlarını belirli bir mesafenin ardından göremeyecek. Mayınların hasarı yükselecek olsa da üst üste basılan mayınlar ek hasar vermeyecek.

Twitch'in Shock Drone ekipmanının attığı şok sayısı da 5'ten üçe indirildi. Fakat bu üç atış atıldıktan sonra bekleme süresine girerek tekrar kullanılabilecek.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum