Sony'nin Marvel Dizileri Amazon Prime'da Yayınlanabilir!

Disney-Sony savaşlarında ortam kızışıyor

Yayın servisi savaşları pandemi sürecinden önce de giderek kızışıyordu ancak yakın gelecekte sinemaların istenilen seviyeye çıkamayacağını düşününce devasa firmalar için en büyük çıkış kapısı yeni yayın servisleri olacak. Netflix, Amazon Prime ve Disney+ gibi servisler kütüphanelerini özgün içeriklerle genişletmeye devam ederken gündeme bomba gibi bir iddia düştü. 2021 yılından itibaren elinde bulundurduğu Spider-Man ve diğer Marvel karakterlerini dizileştirmeye başlayacak olan Sony bu dizileri Amazon üzerinden yayınlayabilir. Tabii bu duruma en çok canı sıkılan ise Disney olmuştur. 

Amazon-Sony ortaklığının ilk dizisi Spider-Man'e bağlı karakterlerden Silk olabilir. Gelen haberlere göre Amazon yetkilileriyle Sony yetkilileri bu dizi ortaklığı için görüşmelere başlamış. Ancak ortada garip bir iddia daha var o da yeni Silk dizisinin Amazon Prime'da yayınlandıktan sonra bir televizyon kanalında da düzenli olarak yayınlanacağı yönünde. Yani Sony'nin Marvel dizileri sadece belli bir süreliğine Amazon'a özel olarak karşımıza çıkabilir. Bu yeni anlaşma durumu gerçeğe dönerse Disney nasıl bir tutum sergiler kestirmek güç, kesinlikle işin çizgi roman kısmında kısmi bir Spider-Man sansürü görürüz. Çünkü Disney aynı şeyi Fox zamanlarında X-Men'e yapmış ve çizgi romanlarda ve bazı oyunlarda X-Men'i neredeyse tamamen arka plana itmişti.

Neyse ki X-Men çok büyük bir marka olduğu için hayatta kalmayı başarmıştı. Aynı şey Spider-Man için de yapılabilir ve Spider-Man de bir süreliğine Marvel'ın arka plan karakterlerine uyguladığı muameleye maruz kalabilir. Tabii işin ekran önündeki sansasyonlarının çizgi romanlara bu şekilde yansıması epey üzücü bir durum ama Disney bu oyunu biraz pis oynamayı seviyor. Sony yeni Silk dizisi için Lauren Moon ile yazarlık konusunda anlaşmaya yaklaşmış durumda. Zaten daha önce yapılan açıklamalarda tüm televizyon projelerinin Spider-Verse yaratıcıları Phil Lord ve Chris Miller'a emanet edildiği belirtilmişti. Bu ikili de yeni dizide yapımcı olarak yer alacak.

Şu an için dizilerin yanı sıra yeni filmlerle de kendine has Marvel Evreni'ni genişletmeye devam eden Sony, yayın servisleri adına oldukça heyecanlı bir dönemin de ilk fitilini ateşleyebilir. "Marvel'ın Evi" olarak kendini tanımlayan Disney'in başka platformlarda Marvel markası altında içerikler yayınlanmasına ne tepki vereceğini çok merak ediyorum. X-Men yerine Inhumans koymaya çalışan firma bir noktada Spider-Man yerine de Squirrel Girl koymaya çalışabilir. Bu yeni dönem hepimiz için bolca dizi ve bolca eğlence içerecek gibi gözüküyor. Gelişmeleri merakla bekliyoruz. 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum