The Batman'in Açılış Gişesi Warner Kardeşlerin Yüzünü Güldürdü

Gotham mafyası kara para aklıyor olmasın?

DC hayranları için işin beyaz perde kısmında çok uzun zamandır genel olarak bir hayal kırıklığı var. Warner Kardeşler, ellerinde bulunan onlarca muazzam karakteri bir türlü layığıyla beyaz perdeye taşıyamıyor. Matt Reeves'in yönetmenliğini yaptığı The Batman filmi belki mükemmel değildi ama bana göre genel DCEU çıtasının epey yukarısında yer alıyordu. Filmin bu başarısı gişeye de sirayet etmiş ve The Batman daha sadece açılış hafta sonundan yaklaşık 250 milyon dolarlık bir gişe geliri elde etmiş.

248,5 milyon dolarlık gelirle birlikte The Batman, 2022 yılının en iyi başlangıç yapan filmi oldu. Pandemi dönemini kapsayan iki yıllık süreçte ise sadece Spider-Man: No Way Home daha iyi bir başlangıç yapabilmeyi başardı. Henüz vizyona gireli üç gün olmasına rağmen çeyrek milyon doları şimdiden kasaya koyan The Batman'in bir milyar dolar barajını aşması da epey olası gözüküyor. Devam filmleri için anlatacak hikayeleri olduğunu söyleyen Matt Reeves, gişeden de aldığı güç ile daha cesur davranabilir. 

2021 yılında çıkardığı tüm filmleri vizyon tarihinde HBO Max üzerinden de yayınlanan Warner Kardeşler gişede hüsran yaşamıştı. 2022 yılında bu projeyi tamamen rafa kaldırdıktan sonra gelen bu başarı bir daha böyle bir politika izlemeyecekleri anlamına geliyor olabilir. Zaten bundan sonra tüm WB filmleri vizyon tarihinden sadece 46 gün sonra HBO Max üzerinden izlenebilecek. Eğer sinemaya gitmek istemiyorsanız 43 gün sonra The Batman bir tık uzağınızda olacak. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum