The Witcher Kitapları Sonunda Türkçeye Çevriliyor!

Lele-ley-le-ley!

The Witcher hayranları, bugün sizin gününüz. Çünkü o çok sevdiğimiz oyunlara ilham kaynağı olan, Andrzej Sapkowski imzalı yedi kitaplık The Witcher serisi nihayet dilimize kazandırılıyor!

Serinin ilk kitabı olan Son Dilek (The Last Wish), Pegasus Yayınları’nın 2016-2017 Yayın Kataloğu’nda (Sf. 15) ortaya çıktı. Kitabın bu yılın sonlarına doğru ya da önümüzdeki senenin başında bizlerle olması planlanıyor.

Kapak görseli olarak kitabın İngiliz yayıncısı Orbit’in The Witcher 2 odaklı görselleri kullanılmış. Ben bu tercihten pek memnun olmasam da oyuncuların ilgisini çekeceği ve satışları olumlu yönde etkileyeceği bir gerçek. Çünkü bu serinin devamının gelmesini istiyorsak mümkün olabildiğince çok kişinin okumasını sağlamamız lazım. “7 kitabın hepsi çıkınca alırım, şimdi kalsın,” diyen biri görürseniz basın Igni’yi! Ya da Axii’yle akıllarını çelin, o daha garanti…

Serinin ilk kitabı olan Son Dilek, Rivialı Geralt’ın yanı sıra Dandelion, Yennefer ve Kral Foltest gibi karakterlerin de ilk kez ortaya çıktığı hikâyelerden oluşuyor. Yazarın klasik masalları çarpıtmaları, iyiyle kötünün birbirinden kesin çizgilerle ayrılmadığı, elflerle cücelerin ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğü dünya henüz ilk öykülerden itibaren bizleri selamlıyor.

Oyunlardan öncesini konu alan kitaplar daha sonrasında The Witcher serisinde oynadığımız olayların da zeminini hazırlıyor. Kısacası… kaçırmayın! Çok yakında.

witcher-son-dilek-tanitim

YORUMLAR
Parolamı Unuttum