World of Warcraft - Legion Hakkında Tüm Bildiklerimiz

Blizzard sen ne yaptın...

Gamescom 2015'in lideri tartışmasız şekilde Blizzard ve World of Warcraft oldu. Basit bir tanıtım videosu ve bir iki bilgi beklerken üzerimize kamyon kamyon yenilik attı Blizzard. Yeni ek paket Legion oyunu tamamen değiştiriyor. Ve bu değişiklikler senelerdir oyuncuların "keşke böyle olsa" dediği şeyleri içeriyor. 

Zaten Blizzard'ın en büyük artısı bu. Oyuncuları dinliyor ve ona göre değişiklikler yapıyorlar. Dünyanın en çok oynanan MMO olmak da bunu gerektirir zaten. Şahsen ben böyle bir değişim beklemiyordum. Oyunun tüm sıkıntısını çözmüş gibi duruyorlar. Yenilikleri madde madde açıklamadan önce ek pakette neler olacağından bahsedelim biraz. Legion Azeroth'u ele geçirmeye geliyor. Warlords of Dreanor'dan hatırlayacağınız gibi büyük liderlerin ve savaçıların bir çoğu hayatını kaybetmişti. Eh biz de level 100 olduğumuz için bizden daha kıymetli savaşçılar pek kalmadı. Bu sebep ile artık Azeroth'un gerçek efsaneleri biz oluyoruz. Fakat görevlerde yine "git 3 domuz kulağı, 2 at kılı getir" gibi şeyler olacak mı bilinmiyor. Olmaması daha mantıklı, Sonuçta artık oynadığımız sınıfın lideri biziz! 

Öncelikle yeni sınıfımız ile başlayalım, madde madde öğrendiğimiz her şeyi sıralayalım.


DEMON HUNTER

- Farklı stilde boynuzlar ve dövmeler yer alacak. Sadece Night Elf ve Blood Elf ırkları seçebilecek. Ten rengi, dokusu ve tipi birbirinden farklı olacak. Klasik göz bandının yanı sıra farklı şekilde göz bantları seçilebilecek. Dileyen Illidan gibi sade, dileyen de Axl Rose gibi kırmızı ve janjanlı bandanalar tercih edebilir.

- Tıpkı Death Knight gibi yüksek seviyeden başlayacak. Kaç olduğu henüz açıklanmadı.

- Legion ile dövüşmek için Vault of The Wardens'ta tutsak olan Demon Hunter'ı oynuyoruz. Illidan da burada yeşil kristalin içerisinde tutsak. Illidan kurtarıldaktan sonra bizi başka bir dünyaya gönderiyor.

- DPS ve Tank özelliklerine sahip. Diğer sınıfların aksine sadece iki tane yetenek seçeneği bulunuyor ve bunlar Havoc (DPS) ile Vengeance (Tank). 

- Büyülerimiz mana kullanmıyor. Bazıları Fury verirken bazıları da topladığımız Fury'yi harcıyor. 

- HAVADA İKİ KERE SIÇRAYABİLİYOR!!!

wow3

PVP SİSTEMİ

PVP sistemi bir çok yeniliğe uğradı. Bunun en büyük sebebi ise kötü bir oyuncunun sahip olduğu eşyalar ile iyi fakat eşyasız bir oyuncuyu yenebilmesi gösterildi. Sonuçta ne kadar çok oynarsan o kadar iyi ekipmana sahip olmak biraz haksızlık. Yetenek daha ön planda olmalı. Blizzard da öyle düşünüyor ki bu değişikliğe gitti. Yeni PVP sistemi ile PVE ile olan göbek bağı tamamen kopuyor. PVP Talents adı verilen ve sadece PVP yaparken kullanabileceğimiz yeni büyülerimiz ve yeteneklerimiz olacak. Bunlardan bir kaçı şöyle:

Abolish Magic: Dispel all magic every 2 sec for 6 sec. Replaces Dispel Magic. 20 sec cooldown. Bütün büyü etkilerini her iki saniyede bir olmak üzere altı saniye boyunca kaldırır. Dispel Magic büyüsünün yerine gelir ve 20 saniye bekleme süresine sahiptir.

Blood and Soil:Shaman talent take reduces Bloodlust cooldown, only works for you when cast. Bloodlust'ın bekleme süresini düşürür. Muhtemelen arenada Bloodlust görüp gaza geleceğiz. 

Bu yeni büyüler ve yetenekler sayesinde artık "PVE'de çok vuruyor o yüzden gücünü azaltıyoruz" gibi açıklamalar görmeyeceğiz. Teşekkürler Blizzard.

DUNGEON VE RAID'LER

Bir MMO'nun olmazsa olmazı dungeon ve raid'dir. Ne yazık ki World of Warcraft'ta girdiğimiz her dungeon ve raid pek anlam ifade etmiyordu bize. Özellikle Mists of Pandaria sırasında kimin ile niye dövüştüğümüzü bazen anlamıyorduk. Bu ek pakette her gideceğimiz yerin bir anlamlı olacak.

Halls of Valor: Valhalla'dan esinlenilmiş bir dungeon. Bulutların arasında olacak ve level atlamak için ideal bir yer olduğu söyleniyor.

Black Rook Hold: Val'Sharah'ta yer alan ve sadece 110 level olanların girebileceği bir yer. Bu kale Legion'a karşı yapılmış ve dağın içerisine oyulmuş. Böylece bir kalkan gibi tüm saldırıları savuşturmayı başarmış. Fakat geçilemez kaleyi içten fethetmeyi başarmış Legion. Oyuncular da gidip bu pisliği temizliyorlar.

Vault of The Wardens: Demon Hunter'ların başlangıç noktası karşımıza bir dungeon olarak çıkıyor. Burada Illidan'ı kovalıyoruz. Fakat neden hiçbir fikrim yok. Legion'a karşı dövüşeceksem Illidan'dan daha iyisi mi olacak? Kesin gudubet kardeşi yüzündendir...

Violet Hold: Dalaran ve büyücüleri hakkında bir çok yeni bilgi öğreneceğimiz bir yer. Bakalım Wrath of The Lich King'teki gibi mi olacak?

The Emerald Nightmare: Toplam 7 adet boss'un yer alacağı ilk raid. Yıllardır "Emerald Dream'e gidelim lütfen" diye ağlayan oyuncuların yüzü sonunda gülecek. 

Suramar Palace: Toplam 10 adet boss yer alacak. Suramar Nightwell'in yer aldığı bir Elf şehri. Sunwell'in ve Silvermoon'un kardeşi. Burada sonunda Gul'dan ile karşı karşıya geliyoruz. 

Eye of Azshara, Darkheart Thicket, Neltharion's Lair, Helheim ve Suramar City henüz içeriği açıklanmamış dungeon'lar arasında yer alıyor. Eye of Azshara'yı yaklaşık 6 senedir Battleground olarak bekleyenler artık bunun üzerine bir bardaksoğuk su içebilir.

CLASS ORDERS

Yazının başında bahsetmiştim, artık kendi sınıfımızın lideriyiz diye. Tıpkı Death Knight başlangıç bölgesi gibi, sadece o sınıfı oynayan oyuncuların girebileceği bir yer olacak. Shaman'ların yeri Maelstrom'un yakınında bir mağara, Paladin'lerin yeri de Light's Hope Chapel olacak. Evet, artık Tirion olmadığı için onun rolünü siz üstleneceksiniz sevgili Paladin oyuncuları. Warlords of Dreanor'daki follower'ların yerini ise Champions alıyor. Bir ordu yerine ufak bir operasyon takımı kuruyoruz. Git onu bunu yap demiyoruz bu sefer, saygı ile yaklaşıp beraber görevlere çıkıyoruz. Şampiyon sonuçta adamlar, saygı şart!

ARTIFACTS

Warcraft hikayesinin büyük bir bölümü efsanevi silahları içerir. Ashbringer, Frostmourne, Doomhammer ve saysak sayfaların yetmeyeceği diğer silahlar. Artık sıradan savaşçılar yerine dünyada kalan son büyük kahramanlar olduğumuz için bu efsaneler üzerinde hak iddia edebiliyoruz. Domuz keserek başladığımız hikayemiz Ashbringer ile devam etmeli. Eğer Paladin oynuyorsanız Ashbringer'ı, Death oynuyorsanız Frostmourne'nun parçalarını bulma görevleriniz olacak. Böylece sınıfınıza ve spec'inize göre silahınız olacak. 

wow1

Feral druid oynayan arkadaşım sakın hayal kırıklığı ve öfke ile ekranına yumruk atma! Druidlerin hepsi için yeni modellemeler yapıldı ve silahınız geliştikçe sizin de kedi formunuz ya da Moonkin formunuz değişecek.

wow2

Blizzcon'a kadar daha fazla bir şey öğrenebileceğimizi sanmıyorum. Fakat gördüğümüz her şey oyunun istediğimiz yönde sıçraya sıçraya gittiğini gösteriyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum