Cyberpunk 2077 İncelememiz Nerede?

Bir bilgilendirme yazısı

Cyberpunk 2077, gece saat 03:00'te çıkışını gerçekleştirdi ve oyunu satın almış olanlar da yılın en merak edilen macerasına başlamış oldu. Bildiğiniz gibi oyunun inceleme ambargosu 7 Aralık tarihinde kalktı ve birçok site de incelemelerini paylaştı. Aralarında biz yoktuk, hala da yokuz. Merak edenler için nedenini açıklayayım.

Normalde bu tür büyük oyunların incelemesini ambargo tarihine yetiştirebilmeniz için oyuna çok erkenden sahip olmanız gerekiyor malum. Çoğu firma ambargolarını buna göre belirliyor ve oyunun inceleme kopyalarını da buna uygun bir şekilde temin ediyor (Ubisoft'ta olduğu gibi). Ancak CD Projekt RED, bunu yapmadı.

Cyberpunk 2077'nin Türkiye distribütörü CD Media ile görüşmemiz sonucunda, CD Projekt RED'in Türkiye için sadece 1 erken erişim kodu ayırdığını öğrendik. CD Media tüm medya için erken erişim kodu istemiş, ama olumlu yanıt alamamış. Tek bir kod göndermek de firmanın kendi stratejisiymiş. Hal böyle olunca da o 'tek kod' bize gelmedi sevgili okurlar. Kod dağıtımıyla ilgili benzer bir şikayeti ambargonun kalkmasına bir gün kala Forbes sitesinde de okumuştuk, bizim için de aynı durum söz konusu. 

İnceleme hazırlayamamış olsak da oyunun çıkışına ilerleyen süreçte karşınıza çeşitli yazılarla çıkmaya çalıştık: Cyberpunk evrenindeki Şirket Savaşlarını anlattık, Cyberpunk teriminin kökenlerine değindik, Night City'deki çeteleri tanıttık, oyun dünyasında cyberpunk ve diğer punk akımlarının örneklerini sıraladık. Her ne kadar Cyberpunk 2077 örneğinde hayal kırıklığına uğrasak da CD Projekt RED'in geçmişi ve bugününü anlatan bir yazımızı da önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Umarım şu ana kadar en azından bu yazılarımızla faydalı olmuşuzdur.

Burada şikayet edilecek şeyler elbette var, ama bu kesinlikle bir "bize neden bedava oyun vermediniz" yazısı değil. Zaten Oyungezer bünyesindeki çoğumuz oyunu ön siparişle satın almıştık, yani bize bedavadan kod verilmesine ihtiyacımız yoktu. CDPR Steam'de inceleme branşı açabilir ve bir şifre sayesinde 'satın almış olduğumuz oyunu' aynı erken erişim kodu gönderilen yerler gibi erkenden oynamamızı sağlayabilirdi. Bunu da yapmadılar.

Sonuç olarak bizler de herkes gibi 10 Aralık gecesi saat 03:00 itibariyle oyunu oynamaya başlayabildik. İncelememizi elbette en kısa sürede hazırlayacak ama söz konusu bu şartlar altında çok da acele etmeyeceğiz. Yan oyunu 20 - 30 saat oynayıp aceleyle 'inceleme' diye karşınıza çıkmayacağımızı söyleyebilirim. Cyberpunk 2077 incelememizi ilerleyen günlerde İhsan Tatari'nin kaleminden sitemizde okuyabileceksiniz.

Elimizde olmayan sebeplerden kaynaklanan bu durum hakkında sizi bilgilendirmek istedim, okuduğunuz için teşekkürler :)

YORUMLAR
allalla
10 Aralık 2020 15:57

zaten çoğu kişi oyunu kendi deneyimliyor şu sıralar. Böylesi daha iyi bile olmuş olabilir.

Mico
10 Aralık 2020 14:27

Ne kadar çok ön inceleme, o kadar çok olumsuz dönüş diye düşündüler herhalde. Neyse İhsan abi inceleyecekse daha da heyecan yaptım şu an 🙂 Kolay gelsin.

GwynBleidd
Mico
10 Aralık 2020 18:52

İhsan Abi'nin yazılarını çok seven biri olarak ben de beklemedeyim :D


Decypher
Mico
10 Aralık 2020 16:56

Aynı heyecan bende de var, İhsan'ın neler yazacağını çok merak ediyorum :) Ufak bir detay, oyunun çevirilerinde kendisinin de emeği var.

Mert
Decypher
10 Aralık 2020 19:30

+1111111

sSnake
Decypher
10 Aralık 2020 18:54

Ben de merak ediyorum cyberpunk türüne ilgisini bilirim incelemesinde de türe özel bir çerçevede incelemesini beklerim. Gördüğüm kadarıyla incelemeler bu konuda hep noksan. Yani bir cyberpunk türünde olması gereken ve sunum çok önemli bence dolayısıyla herhangi bir türle aynı kıstaslar üzerinden incelenmemeli diye düşünüyorum.

E-VrL
Decypher
10 Aralık 2020 18:03

+1'imle geldim, ben de İhsan'ın yazısını merakla bekleyenlerdenim :)


cavegamer3530
10 Aralık 2020 13:32

2 satır ps 4 te nasıl performans veriyor onu yazsanız yeter standart ps 4 ten bahsediyorum twitterda millet inanılmaz buglar paylaşmış hepsininde ps 4 te olduğunu söylüyorlar ona göre alacağım bende.

E-VrL
cavegamer3530
10 Aralık 2020 15:58

PC versiyonunu satın alanlardanım, o yüzden PS4 versiyonu hakkında bir fikrim yok ne yazık ki. Yardımcı olamadığım için üzgünüm. Umarım arkadaşlardan PS için sipariş verenler vardır da sorunuzun yanıtını en kısa sürede alırsınız.


Parolamı Unuttum