Epic, Birinci Parti Oyunlar İçin Sony'e 200 Milyon Dolar Teklif Etmiş

4 - 6 arası oyun için

Epic - Apple davasında ortaya saçılan belgelerden ilginç bilgiler geldikçe biz de bunları sizinle paylaşıyoruz. Son belgelerden biri Epic Games'in diğer büyük platform sahiplerine yaklaşımını ortaya koyuyor ve içerisinde yine ilginç detaylar var.

Epic Games, Sony'e 4 - 6 birinci parti oyununu Epic Games Store'a özel olarak vermesi için 200 milyon dolar (minimum garanti) teklif etmiş görünüyor. Belgede Sony'nin henüz cevap vermediği bilgisi de var.

Buradaki cümle biraz muallak, tüm oyunlar için mi, yoksa oyun başına mı 200 milyon dolar teklif edildiğini bilmiyoruz. Ancak Borderlands 3 anlaşmasının Epic Games'e maliyetinin 115 milyon dolar olduğunu düşünürsek, bu teklifin de oyun başı 200 milyon garanti ödemeli bir teklif olduğunu varsayabiliriz.

Epic Games Store kütüphanesine baktığımızda şimdilik bu duruma uygun sadece iki isim görünüyor (ReadySet Heroes ve Predator: Hunting Grounds) ve ikisi de 200 milyon dolar edecek oyunlar değil. PlayStation'ın asıl birinci parti oyunlarından Horizon Zero Dawn ve şimdi de Days Gone hem EGS, hem de Steam üzerinden satılıyor; yani burada da bir exclusive anlaşması yok. Dolayısıyla bu teklifin bundan sonraki dönem için olduğunu ve Sony'nin hala karar vermediğini görebiliyoruz. Şu Bloodborne PC'ye gelsin de, ister Epic'e gelsin, ister Steam'e :)

Epic, Microsoft'la da birinci parti oyunları için görüşmek istiyor olsa da, MS içinden aldıkları bilgiler bunun pek mümkün olmayacağını gösteriyor. Nintendo'ya ise yanaşma bile gerek görmemişler.

YORUMLAR
sSnake
10 Mayıs 2021 15:57

DX-3399 kodlu dava dosyasında cidden ilginç veriler var. Derleyip içerisinden güzel detaylı bir haber veya parça parça haberler çıkarabilirsiniz.

Mesela Resident Evil 2 Remake, Mortal Kombat 11, PUBG (kesinleşmiş gibi), Dead By Daylight, No Man's Sky, Two Point Hospital, Hunt Showdown ve Insurgency: Sandstorm gibi yapımların ücretsiz verilmesi üzerine yayıncılarla müzakerede oldukları görülüyor. Rapora göre bu oyunlar her ne kadar 2020 senesi için planlanmış olsa da, gerçekleşmemiş olmaları bu sene gelebilecekleri ihtimalini de saklıyor.

Rapordaki bir diğer bulgu da Unreal Tournament 3'ün çapraz platform ve sesli sohbet desteğiyle ücretsiz olarak Epic mağazasına ekleneceği ve Steam'de de ücretsiz olacağı raporlanmış. Nitekim Epic database sitesinde de bunu doğrulayacak girişler mevcut.

Mağaza ile ilgili daha birçok geçmiş ve gelecek planlarla ilgili detaylar mevcut.

Ghost AssassiN
sSnake
13 Mayıs 2021 19:36

Epic yakın zamanda gizemli bir oyun verecekmiş, bunlardan biri yazdıklarından bir olabilir mi acaba? :)

Bu arada Hunt Showdown haricinde oynayabileceğim bir oyun yok içlerinde.

sSnake
Ghost AssassiN
18 Mayıs 2021 17:27

Tam liste şu şekilde:

PUBG

Hunt: Showdown

No Man's Sky

Dead By Daylight

Mortal Kombat 11

Resident Evil 2: Remake

Insurgency: Sandstorm

Astroneer

Conan Exiles

Two Point Hospital

Euro Truck Simulator 2

Europa Universalis IV

Overcooked 2

Listede ayrıca Tropico 6 var ancak Tropico 5'i verdiklerinde Tropico 6 da aynı gün mağazaya eklenmişti. Bu da gösterüyor ki geliştirici ekiple yapılan anlaşma sonucu ücretsiz olarak verilmesi için Tropico 5 üzerinde karar kılmışlar gibi gözüküyor. Bu listedeki kimi yapımlar gizemli oyun etkinliği süresince verilmese de bir çoğu yıl içerisinde karşımıza çıkacaktır.

Benim de seçimim No Man's Sky, Astroneer, Two Point Hospital, Mortal Kombat 11 ve hadi araya da bir Hunt sıkıştırabilirim. RE2 ise tekrar tekrar oynanacak, tekrar oynanabilirliği yüksek bir oyun bence. 


Parolamı Unuttum