Bethesda, Fallout 4 ile oyunculara büyük bir serbestlik ve esneklik sunmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar bununla ilgili bildiklerimizi bir sıralayalım. Ana hikâyeyi bitirmek zorunda değilsiniz, bitirdikten sonra da oynamaya devam edebileceksiniz, seviye sınırı olmayacak, yoldaşlarınızla ilişki yaşayabileceksiniz ve pek çok zaman şiddete başvurmama seçeneğiniz de olacak.
Fallout 4’ün E3 videolarında crafting (zanaatkârlık) sistemi oldukça dolu gösterilmişti. Kendi ortamımızı kurabilecek ve toplayacağımız her eşyayı kullanabileceğiz. Olasılıkları düşünsenize? Cezbedici! Ancak her oyuncu crafting’e aynı gözle bakmıyor. Peki, oyun onları bir şeyler üretmeye zorlayacak mı? Bethesda’dan Pete Hines crafting’in isteğe bağlı olacağını, oyuncuları zorlamayacaklarını ve cezalandırmayacaklarını açıkladı. Ivır zıvırla uğraşmayı sevmiyorsanız bu özelliği direk pas geçip aksiyona dalabilecek ya da görev yapabileceksiniz. Ayrıca ilginç bir şey daha söyledi. Kullanıp alıştıktan sonra hoşunuza gidecek ve fazlasını isteyecekmişsiniz.
Son olarak Fallout 4'ün kutulu sürümleri ön siparişe açıldı. Aral'ın dağıtımını üstlendiği PC sürümünün ön sipariş fiyatının 162 lira ve oyunun Steam'deki fiyatının 179 lira olduğunu hatırlatalım. Fallout 4, 10 Kasım’da yayınlanacak.
















