GTA Online: Heists İle İlgili Yeni Detaylar Ve Çıkış Tarihi

Bu soygunu bana lütfeder misiniz?

Rockstar’ın uzun zamandır beklenen GTA V eklentisi Heists nihayet yeni detaylarla karşımızda.

Proje lideri Imran Sarwar bugün verdiği bir röportajda GTA V’e ücretsiz olarak eklenecek bu yeni modla ilgili pek çok önemli soruya cevap verdi. Biz de bunları sizler için derledik.

Heists’in bu kadar gecikmesinin nedenini yapımın düşündüklerinden çok daha zor çıkmasına bağlayan Imran, ilk baştaki amaçlarının oyuncuların beraber oynayabileceği bir hikaye modu tasarlamak olduğunu ama proje ilerledikçe bunun istedikleri gibi sonuç vermeyeceğini keşfettiklerinden bahsetti.

Her oyuncunun kendini olayın merkezinde hissetmesini istiyorduk. Ama daha sonra sadece bir-iki oyuncunun kilit pozisyonda yer alabildiğini, diğer iki oyuncunun ise kıyıda köşede kaldığını gördük. Banka soygunu esnasında arabada bekleyen şoför rolü bunun için güzel bir örnek… Bir film izlerken o karaktere odaklanmayız, çünkü beklediğini biliyoruzdur. Onun yerine kasadaki hareketliliği izleriz. Senaryo modundayken bu sorunu oyuncunun yönettiği karakteri değiştirerek çözebilirsiniz, ancak çok oyunculu modayken her oyuncunun başına ilginç bir şeyler gelmesini sağlamak zorundaydık. Bu yüzden hazırlıklar çok daha uzun sürdü ve ne zaman sonuca ulaştığımızı düşünsek başa döndük.”

Imran bir soygun gerçekleştirebilmek için 12’nci seviyeye gelmiş dört oyuncuya ihtiyaç duyacağımızı söylüyor. Bunlardan biri soygun liderini, diğer üçüyse yardımcı elemanları canlandıracak. Soygun liderliği yapabilmek için ultra lüks bir daireye sahip olmamız gerekecek çünkü planlarımızı yapacağımız yer burası olacak. Bununla birlikte liderliğin hem avantajları hem de dezavantajları olacak gibi görünüyor.

Soygun lideri, Lester ile bizzat temasa geçecek ve yeni bir iş imkânı doğduğunda bunu öğrenen ilk kişi olacak. Ekibe hangi oyuncuların davet edileceği, kimin hangi rolü üstleneceği, giyilecek kıyafetler ve kullanılacak ekipmanlar lider tarafından belirlenecek. Fakat tüm masrafları kendi cebinden ödemek zorunda kalacak ve soygun tamamlanana kadar hiçbir kazanç sağlayamayacak.

Oyuncularsa başarıyla gerçekleştirdikleri her görevin ardından belli bir miktarda ödeme alacaklar. Liderle veya ekip üyeleriyle oynamak oyunculara tamamen farklı deneyimler sunacak. Öyle ki her pozisyonu oynamak ve soygunun nasıl gerçekleştiğini her açıdan görmek isteyeceksiniz.

Görevlerden bazıları tek bir vücut gibi hareket etmeyi, bazılarıysa hackerlık, rehine alma, araba çalma ya da polis istasyonuna sızma gibi tek kişilik operasyonlarda bulunmayı gerektirecek. Sizin başarınız ya da başarısızlığınız soygunun sonucunu direkt olarak etkileyecek. Ayrıca aldığımız bazı kararların sonuçlarını ufak da olsa görebileceğiz.

Heists toplamda 5 farklı göreve ve 20 hazırlık aşamasına sahip olacak. Tüm görevler silahlı soygun tarzında olmayacak, hatta bir hapishane göreviyle ilgili bir şeyler de çıtlatmış Imran. “Toplamda 20 saatlik bir oynanış ekliyoruz. O noktadan sonra oyuncuların diğer rolleri de deneyeceğini ve aynı karaktere takılıp kalmayacağını umuyoruz. Bunu sağlayabilmek için sayısız çeşitlilik, açık-dünya oyununa uygun element, büyük mekânlar ve birkaç sürpriz ekledik. Ayrıca pek çok başarım da ilave ettik.”

Imran’ın dediğine göre Heists 2015 yılında bizlerle olacak ve FPS modu da kendisiyle birlikte teşrif edecek. Daha fazla gecikmemesini umuyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum