Half-Life 2'ye Gelen Yeni Güncelleme Kafaları Karıştırdı!

Valve bu aralar bir "acayip"

Sony’nin yaptığı güncelleme PS3’lerde problem yarattığında herkes Sony’ye karşı cephe almış vaziyetteydi, ama kurnaz çizmeli kedimiz Valve’ın dün yayınladığı Half-Life 2 güncellemesi bazı kullanıcılar için oyunun dil seçeneklerini kilitlediğinde insanları bir paranoya aldı götürdü.

Portal 2’nin duyurusu ilk Portal’a eklenen bir başarım ile yapılmıştı ve Half-Life 2’ye yıllar sonra büyük boyutta bir yama gelmesi insanları kafalarında soru işaretleri oluşturdu. Kimileri için birkaç yüz Mb boyutunda olup, kimileri içinse 3 Gb’ı aşan güncelleme, bazı kullanıcıların oyun dillerini Korece yapıp değiştirme imkânını ortadan kaldırdı. Oyun dili İngilizce olduğu halde Korece seslendirme duyarak afallayanlar, kayıtları kullanılamaz hale gelenler durumdan şikâyet etmeye başlayınca Valve durumu düzeltme çalışmalarına başladığını Steam Support’un twitter hesabında duyurdu. İlk başta normal gözüken tweet'in sonunda Korece yazılmış “beklenmeyene hazır olun” ibaresi görülünce “he yav yanlışlıkla olmuş” deyip işimize geri dönemedik tabi ama bunun üstüne yeni bir şey gelmedi ve problem şuan düzeltilmiş durumda. Acaba ne işler peşindeler? (Bu sırada PC Gamer dergisinin son şakası da bünyede bir heyecan yaratmadı değil)

GÜNCELLEME: Valve'den konuya yanıt geldi ve söyledikleri update boyutunun daha hızlı indirme yapmaya ve yükleme sürelerini azaltmaya imkan verecek olan Steampipe içerik dağıtım sisteminin oyuna entegre edilmesi için büyük olduğu ve Half-Life 3 diye kapılarına dayanmamamızı istedikleri. (Yapın dayanmayalım o zaman!)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum