Defiance DLC'si Daha Bir Şekillendi

Yeni özelliklerin aslı astarını öğrendik

 Sonu gelmiş olmasına rağmen, dalgaları daha birkaç gün bizi götürecek gibi bu E3’ün. Zaten konsolların çıkış gününe kadar çokça konuşacak teknolojimiz, yeni oyunumuz olmasına karşın elimizde olan oyunlarda da ilerlemeler var. Bunların bir örneği de, PC, PS3 ve Xbox 360’da yaşamını sürdüren, Trion tarafından yapılmış olan televizyon dizili MMO Defiance.

Defiance’ın yeni DLC’si E3‘teydi, almaya meraklı olanlar için hazırda bekliyordu. Daha önce DLC’nin neler getireceğini haber olarak sunmuştuk sizlere. Şimdi ise bu özellikleri teste tabi tutma seçeneği oldu. 

Başlangıcı daha makyaj temalı olan şeyden, yani Castithan ırkından yapalım. Dizide önemli karakterlerin de ait olduğu bu ırk, artık oyunda oynanabilir halde olacak. Kültürlerine bağlı, sert, yeni dünyada hala vahşi geleneklerine bağlı kalmayı isteyen bu ırkın oyuna aktarılışında herhangi bir ek özellik görünmüyor. Bu nedenle zaten makyaj temalı olarak nitelendiriyoruz, çünkü görünüşleri dışında oyunda değişen bir şey olmayacak. Ama o görünüş de sadece beyazlaşmış bir tenle sınırlı kalmıyor işte. Kıyafetler, Castithanların kültürlerine uygun hale gelmesi açısından düzenlenmiş, dini sembolleri de bunlara işlenmiş durumda.

Ardından yeni gelen, senaryo ile açacağınız yeni Volge silahları var. Volge, oyunda işgalci olan ırklardan birinin ismi bu arada. Vahşilikleri ile nam salmış olan bu ırkın silahları DLC ile geliyor. Genelde şarj mekaniği üstüne kurulu olan bu silahlar ilginç bir oynanış şekli getiriyor. Tetiğe bastığınız sürece daha güçlü mermiler atan silahlar ya da siz vizörünüzde daha uzun süre ttuğunuzda daha fazla mermi atan tüfekler gibi ilginç sistemler bekliyor bizi. Ayrıca oyuna Castithan ırkının, dizide daha önce gördüğümüz ışın kılıcından devşirme silahı Castithan Blade de ekleniyor. Böylelikle oyunun becerilerinden Blur’u daha anlamlı ve şık kullanma şansınız artıyor gibi. 

Silahlardan sonra, bir de araçların gelişimine bakalım. Daha önce biri silahı kontrol etmek koşuluyla üç kişiyi taşıyan PvP alanlarının araçlarına benzer, bu sefer 4 kişinin binebileceği yeni araçlar söz konusu artık. Üstelik, sadece PvP haritalarına bağımlı değiller, açık dünyada da kullanılabilecekler. Manevra kabiliyeti olarak hantal olsa da, düşmanlara taarruz yapmak adına iyi bir araca benziyor.

Gelelim oyundaki aktivitelere ne eklendiğine. Oyuna yeni gelen kuşatma (siege) modu ile dalga dalga saldıran düşmanlara karşı koymaya çalışıyorsunuz. Bölgede bulunan (demoda 3 adet vardı) kontrol noktasını tuttukça ve düşmanları temizledikçe o dalgayı bitiriyorsunuz. Böylece puan kazanıyorsunuz. Yalnız siege modunun amacı sadece düşmanı kafadan vurmak değil. Çeşitli şeyler de deniyor oyun. Öncelikle etrafta sabit taretler var. Hurda (salvage) kullanarak tamir edebileceğiniz bu taretler size taktik avantaj sağlayabilir. Üstelik her öldürdüğü yaratıktan size de puan geliyor. Oynanışı zevkli, heyecanlı, gerçekten üstünüze adım adım yaratığın saldırdığı hissini veren bir mod olmuş. Üstelik Defiance’ı şu anki “gir, birkaç adam vur, kafanı yorma, çık” mantığından biraz daha taktiksel ve savunma / koruma / saldırma kavramlarının üstünde duracak bir oyuna getiriyor. Böylelikle hangi türde içerik isterseniz, elde etmenize imkan veriyor.

DLC’nin fiyatı 10$ olarak açıklandı, çıkış tarihi olaraksa Temmuz sonu, Ağustos başı gibi muğlak bir pencere var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum