Hearthstone'da Ucuz Desteler İle Zirveye Nasıl Çıkılır?

Param olsa da ben alsam demeyin, oynayın!

Hearthstone'da başarıya giden yol düzgün bir desteden, oyun bilgisinden, ekran başında saatler harcamaktan ve doğal olarak şanstan geçiyor. Çoğu oyuncu "ya bende düzgün legendary kart yok hep ondan kaybediyorum!" diye ağlarken iyi oyuncular oldukça ucuz destelerle zirveye çıkmayı başarabiliyor. Biz de size sadece 1000 dust'a yapabileceğiniz iki deste ile başarılı olmanın yolunu göstereceğiz.

Tabii ki olay sadece destelerde bitmiyor. Oyunu iyi bilmek ve oynamak en önemli faktör. Hangi elde hangi kartı oynanacağını bilmek yeterli değil. Bir iki adım ilerisini düşünerek oynanmalı Hearthstone. Bol pratik yapmalı ve moral bozmamalısınız. Ve vaktiniz olduğunda profesyonel oyuncuların youtube ve twitch yayınlarını izleyip öğrenebildiğiniz kadar çok şeyi öğrenmelisiniz. Dediğim gibi bu desteler oldukça ucuz bir maliyete yapılıyor. Eğer oyunda çok kartınız yoksa bu destelerden size yakın olanını seçin, diğer kartlarınızı dust'a çevirin ve eksik kartlarınızı yapın. Fakat unutmayın, bu desteler Naxxramas ile gelen bedava kartları içeriyor. İlk hedefiniz Naxxramas'ı temizlemek olsun. 700 gold zaten çok yüksek değil halledersiniz.

hunterhs

Hunter kartları:

Webspinner × 2 
Explosive Trap × 1 
Freezing Trap × 2 
Eaglehorn Bow × 2 
Animal Companion × 2 
Kill Command × 2 
Unleash the Hounds × 2 
Savannah Highmane × 2

Diğer kartlar:

Abusive Sergeant × 1 
Leper Gnome × 2 
Haunted Creeper × 2 
Ironbeak Owl × 2 
Knife Juggler × 2 
Mad Scientist × 2 
Arcane Golem × 1 
Piloted Shredder × 2 
Loatheb × 1

Toplam: 1080 Dust

Strateji: Oldukça agresif bir deste. Bir "face hunter" değil ama ona yakın. Erken oyundan çok oyunun ortalarına doğru güçleniyor. Rakibinizin minyonlarını temizlemek ile kafasına kafasına vurmak arasında zaman zaman kararsız kalabilirsiniz. Evet destenin ana amacı rakibinizin kafasına vurmak ama oyun başında küçük minyonlarınız ile takasa girebilirsiniz. Piloted Shredder, Loatheb ve Savanah Highmane gibi kartlar ile zorunlu olmadığınız sürece takasa girmeyin.

Açılış Eli: Webspinner, Leper Gnome, Haunted Creeper, Mad Scientist ve Animal Companion elimizde olmasını isteyeceğimiz kartlar. 

En zorlu karşılaşmalar hangileri ve nasıl oynamalıyız?

Warrior: "Control Warrior" oynuyor ise rakibimiz işimiz klasik Hunter destelerine göre daha kolay. Yapacağımız takaslar burada önem taşıyor. Acolyte of Pain ve Armorsmith'i kullanmalarını engellemek ilk işimiz. Ironbeak Owl'ı mümkün olduğu kadar Sludge Belcher'a saklayın ama kullanmanız gerektiğinde cimrilik de yapmayın. Pilotted Shredder ve Savanah Highmane önemli kartlarımız, elinize gelir gelmez oynamaya çalışın. "Patron Warrior" oynuyorsa rakibiniz işiniz ne yazık ki biraz zor. Acolyte of Pain ve Armorsmith yine öncelikli hedeflerimiz. Unleash The Hounds ise rakibimiz sahayı Grim Patron ile doldurduğunda devreye girecek. Ironbeak Owl'u bu sefer Unstable Ghoul'a saklamayı tercih ediyoruz.

Mage:Desteniz Mage destelerine göre daha seri o yüzden mümkün olduğu kadar minyon ile doldurmaya bakın sahayı. Flamewalker ana hedefimiz. Destemizde çok fazla büyü kartı yok o yüzden oynanan "Secret" kartlarından asıl dikkat etmemiz gereken Mirror Entity. Düşük hasarlı ve canlı kartları ilk oynayın ki rakibiniz kopyalarsa onu kopyalasın. Eğer oyuna 2. başlıyorsanız Eaglehorn Bow mutlaka elinizde olsun ki 2. elde Mana Coin kullanarak oynayabilin. Böylece rakibinizin Mana Wrym'i çok fazla güçlenmeden öldürmüş olursunuz. "Freeze Mage" olarak bilinen ve asıl amacı sizi durdurup oyunun sonunda bir anda öldürmek olan desteye karşı işimiz zor. Elinizden geldiğince rakibin kafasına vurun. Karşı taraf Doomsayer oynadığında eğer öldüremiyorsanız Ironbeak Owl kullanın. Loatheb'i ise rakibiniz 6 manaya geldiğinde oynayın ki bir sonraki el Blizzard büyüsünü kullanamasın. 

Druid: Freezing Trap en önemli kartımız o yüzden açılış elinizde mutlaka Mad Scientist olmalı. Druidler genelde Innervate oynayarak oyunun başında çok güçlü minyonlar çıkartıyorlar karşımıza ve Freezing Trap bunun tek ilacı. Yüksek canlı "taunt"lara karşı yapacağımız tek şey Ironbeak Owl. Taunt'u kaldır ve kafasına vur.

 

warriorhs

Warrior Kartları:

Upgrade! × 1 
Fiery War Axe × 2 
Heroic Strike × 2 
Death's Bite × 2 
Mortal Strike × 1 
Kor'kron Elite × 2 
Arcanite Reaper × 2

Diğer Kartlar:

Abusive Sergeant × 2 
Leper Gnome × 2 
Worgen Infiltrator × 1 
Bloodsail Raider × 2 
Ironbeak Owl × 2 
Loot Hoarder × 2 
Arcane Golem × 2 
Shattered Sun Cleric × 1 
Wolfrider × 2 
Dread Corsair × 2

Toplam: 920 Dust

Strateji: Herkesin "Control" ya da "Patron" oynadığı bir metada görülmemiş bir şey "Face Warrior". Elimizde bir sürü silah, Charge özelliğine sahip minyon ve gücümüze güç katan büyüler var. Bu desteyi oynarken tek bir soru soruyoruz kendimize; "Sahada öldürmem gereken bir minyon var mı?" Eğer cevabımız hayır ise Garrosh'un tüm hiddeti ile rakibimizin kafasına vuruyoruz ve hiç acımıyoruz! Bazen o kadar saçma hasarlar veriyor ki bu deste rakip oyunu bırakıp gidiyor. Test amacı ile oynadığım 5 maçın hepsini kazandım ve şu an rank 7'deyim. 8'den 7'ye gelebiliyorsam bu deste ile siz de çok rahat 20'lerden yukarılara tırmanabilirsiniz.

Açılış Eli: Leper Gnome, Worgen Infiltrator, Fiery War Axe ve Loot Hoarder elimizde olmasını isteyeceğimiz kartlar. 

En zorlu karşılaşmalar hangileri ve nasıl oynamalıyız?

Warlock: Aggro ya da Handlock hiç fark etmiyor, en zor rakibimiz kesinlikle Warlock. Voidwalker ve Defender of Argus sayesinde rakibimizin elinde bolca Taunt oluyor. Fiery War Axe bu yüzden açılış elimizde olmak zorunda çünkü anlayamadığım bir şekilde her Warlock ilk elde Voidwalker oynamayı başarıyor. Ben oynadığımda oyun sonu gelir o kart! Yapacağımız takaslara dikkat etmemiz gerekiyor. Ve silahlarımızı büyük minyonları öldürmekte kullanabiliyoruz ki bu inanılmaz bir avantaj. Handlock yani "oh elimde 10 kart var şimdi 8/8 Giant'lar oynayıp onlara taunt vereceğim" destesine karşı şansımız oldukça az. Ironbeak Owl'ı kesinlikle ve kesinlikle bu dev tauntlara karşı kullanıyoruz. Yere mümkün olduğu kadar çok minyon çıkıp onun bizimle takasa girmesini sağlamak önemli. Zaten hasar yarışında bizimle yarışamazlar, oyunun erken zamanlarında çıktıkları kocaman minyonlardan kurtulunca gerisi yastık dövmek gibi.

Priest: Her ne kadar şu aralar yüksek seviylerde Priest oynayan olmasa da 20-15 arası oldukça fazla oynanıyor. Deathlord bu destenin Priest'e karşı zorlanmasının tek sebebi. 2/8 Taunt cidden oyun başında bize çok büyük bir engel. Priest'e karşı oynuyorsanız elinizde mutlaka Ironbeak Owl bulundurun. Fiery War Axe ve Bloodsail Corsair da elimizde bulunması gereken diğer kartlar. Deathlord'ları aştıktan sonra yapmamız gereken yine kendimize klasik soruyu sormak. Yerdeki minyonları öldürmek rakibin kafasına vurmaktan daha çok işinize geliyorsa takasa girin. Aksi takdirde şanlı silahınızı ve kudretli minyonlarınızı Anduin veledinin kafası ile buluşturun.

Druid: Ne yazık ki karşımıza gene çıkıyor bu lanet deste! Çok fazla taunt'u var. Hem minyonlarımızı hem de silahlarımız kullanarak bunları aşıyoruz. Ironbeak Owl ise Sludge Belcher ve Ancient of War'da kullanılmalı. Mümkün olduğunca "Force Roar" kombosunu yapmadan önce öldürmeniz gerekiyor. Oyun ne kadar uzarsa kazanma şansımız da o kadar azalıyor.

Yazmış olduğumuz iki destenin de ortak yönleri var. Biri biraz daha kontrollü iken diğeri daha hızlı. Bu desteler ile Legend seviysine ulaşmış oyuncular var. Sabırlı bir şekilde iyice öğrenerek belki önümüzdeki ay siz de Legend olabilirsiniz. Oyuna hazırlık olarak aşağıdaki videoyu dinlemenizi tavsiye ederim.

Eğer desteler hakkında sorularınız varsa yorumlarda sorabilirsiniz. Ya da ucuz deste rehberini görmek istediğiniz sınıfı (Rogue, Priest, Warlock vs) yazabilirsiniz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum