Left 4 Dead'in Yapımcılarının Yeni Oyunu Evolve Hakkında Ayrıntılar

Ayrıntıları okuyunca insanın oynayası geliyor

Left 4 Dead'in yapımcısı Turtle Rock'ın yeni duyurduğu ve bizim de şurada haberini yaptığımız co-op multiplayer oyunu Evolve hakkında bazı ayrıntılar paylaşıldı.

Bir özetlemek gerekirse oyunun ana odağındaki "Hunt" modu farklı sınıflardan 4 insan avcının (assault, medic, trapper, support), yine bir oyuncu tarafından yönetilen 1 yaratığı avlamaları üzerine kurulu. Yeni açıklanan bilgiler ise şu şekilde:

İlk duyurulan gezegen olan "Shear", Evolve'un hikâyesinin küçük bir kısmını kapsayacak. Bu gezegende insanların görevi bir bariyeri yıkmak, yaratığın amacı da ortamdaki bazı insanları öldürmek olacak.

Oyunda 4 avcı aynı anda ölürse yaratık kazanmış olacak. Yaratık bir kez öldürülebilirse de avcılar kazanıyor. Yaratık doğada bulunan vahşi hayvanlardan ne kadar çok tüketirse o kadar çok evriliyor ve daha güçlü ve daha saldırgan hale geliyor. Ancak en son seviyeye kadar evilebildiğinde harita görevini yerine getirebiliyor. Diğer avcılar hayattayken bir avcı ölürse iki dakika içinde bir gemi onu tekrar haritaya bırakacak. Bu iki dakika içinde başka bir avcı daha ölürse o da aynı gemiyle gelecek.

Silahların sınırsız cephane bulunacak ama ısınma-soğuma sistemi bulunacak. Sınıfların bazı yetenekleri de açıklandı: Assault sınıfı Markov'un kalkanı ve hasar odaklama özelliği bulunacak. Support sınıfı Hank diğer oyunculara buff atabilecek. Trapper Griffin yaratığı geçici bir süreliğine bir yere bağlayabilecek. Medic Val da silahıyla iyileştirme ve canlandırma yapabildiği gibi keskin nişancı tüfeği de kullanabilecek.

Avcılar yaratığı sakinleştiriciler ile sersemletebilecek. Ayrıca her bir avcının jetpack'i bulunacak. Jetpack butonuna iki kez tıklandığında dodge hareketi yapılabilecek.

İlk açıklanan yaratık olan "Goliath" son evrim seviyesinde 9 metrelik bir boyuta sahip olacak. Goliath yılan, maymun ve xenomorph karışımı olarak tanımlanıyor. İlk seviyede insanları yumruklayıp duvarlara tırmanabilir olacak. İlk geçireceği evrim sonrasında 2 yetenek, sonraki her evrim seviyesinde de 1 yetenek kazanacak. Bu yetenekler arasında kaya fırlatma, büyük mesafeler arasında sıçrayabilme, ağzından ateş püskürtebilme gibi enteresan şeyler var.

Yaratığın evrimi vahşi hayvanlarla mücadelesine bağlı ama onlarla mücadele edecek yalnızca yaratığı yöneten oyuncu değil. Avcılar da bunlarla mücadele edebilecek ki kimileri asıl yaratık kadar büyük olabilecek. Evrim geçirme aşamasındayken Goliath'ın kısa süreliğine kozanın içinde kalması gerekecek ki bu kısa süreliğine zarar görmeye son derece açık olacağı anlamına geliyor. Yaratık saldırgan bir şekilde oynanabileceği gibi gizlilik odaklı da oynanabilecek. Tabii 9 metrelik son evrim aşamasında gizlenmek gibi bir şey pek söz konusu olmayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum