MGS V: The Phantom Pain'den Çok Sayıda Yeni Ayrıntı ve Tabii Ki DD!

Hababam Sınıfı'ndan Ekrem Hoca da Olacakmış Oyunda

Hideo Kojima, TGS'de Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'le ilgili birçok yeni ayrıntı paylaştı.

Gösterilen oynanış videosunda gördüğümüz gibi Quiet yardımcı olarak çağırılabiliyor, düşmanları işaretleyebiliyor, saldırılara katılabiliyor, gösterilen hedefleri vurabiliyor. Bu sistemin adı buddy sistemi (can dostu sistemi olmadı mı o?). Quiet bu buddy'lerimizden biri (hadi yardımcı diyeyim). Ancak çağırabildiğimiz tek yardımcı karakter o olmayacak. Helikopterde Snake'in haricinde 4 kişilik daha yer var ve bir göreve 4 yardımcı ile gidebiliyoruz. Ancak bu yardımcılarımızı göreve çağırabilmek için onlarla aramızın iyi olması gerekiyor. Muhtemelen Mother Base'de onlarla konuşup istediklerini yerine getirdikçe aramız iyileşiyor ve onları yanımıza katabiliyor oluyoruz. Bir nevi takım bazlı RYO sistemi gibi yani.

Ayrıca bu yardımcılar tamamen opsiyonel. Yani onlarla hiç karşılaşmayadabiliriz. Ama karşılaşıp yanımıza katarsak yan hikâyeler açılıyor olacak. MGS seven bir insanın hepsini üste misafir etmek istememesi düşünülemez sanırım.

Yalnız şöyle bir ayrıntı var; bu yardımcılarımız ölebiliyor. Kalıcı bir şekilde hem de. Falınızda bolca load görüyorum.

Bu yardımcı sistemi dışında oyunun genel sandbox yapısından da bahsedildi. Görevlere istediğimiz gibi yaklaşacağız ama mesela zamanı çok fazla geçirirsek kurtarmamız gereken rehine ölebilecek. Bu arada videoda bir yerlere tırmanabildiğimizi de gördük. Bolca kestirme yol sağlayacaktır. Tabii bu arada Peace Walker'dakine benzer bir şekilde üste yeni teknoloji eşyalar üretme sisteminin olduğunu da gördük.

Peki DD ile tanışmış mıydınız? İsminin açılımı Diamond Dog ve aynı Quiet gibi onu da görevlere yardımcı olarak götürebiliyoruz (Acaba Quiet ve DD'den mütevellit olay Sniper Wolf'a bağlanır mı, merak ediyorum). Çok da sevimli bir arkadaş kendisi. Bakınız:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum