Need for Speed Unbound’dan İlk Oynanış Videosu Geldi

“Dünya sizin tuvaliniz, dilediğinizce boyayın” diyorlar

Need for Speed Unbound, uzun bir bekleyişin ardından geçtiğimiz günlerde resmi duyurusuyla karşımıza çıkmış, adı ve çıkış tarihi ilan edilmişti. Şimdi de ilk oynanış videosu geldi.

Aslında fragman denilecek kadar uzun değil, 30 saniyelik, şöyle tadımlık diyebileceğimiz bir video. Yine de oyuna dair en çok merak edilen noktalardan birisine dair fikir veriyor; baştan beri sözü edilen o 'anime' tarzındaki görselliğin oyun içerisinde nasıl kullanıldığı. Kimileri sadece ara sahnelerde böyle bir tarz kullanılabileceğini düşünüyordu. Fakat, öyle olmadığını, oynanış esnasında bol bol bu tarz grafiklerle karşılaşacağımızı, hatta bu sürüş efektleriyle ilgili özelleştirme seçeneklerini gördük bu fragmanda.

Bu tarz herkesin hoşuna gitmeyebilir tabii. EA ve Criterion da bunu düşünmüşler; Twitter'da fragmanı paylaştıkları mesajın devamında  "Dilerseniz bu efektleri kapatabileceksiniz" şeklinde bir açıklama yapmış durumdalar.

Tabii oyunun Steam'deki fiyat etiketine (tam tamına 1200 lira) bakınca çoğumuzun bu oyunu oynamayacağını da biliyoruz ama olsun, fragman izlemekten kimseye zarar gelmez.

Bu grafik tercihi, oyun severlerin hoşuna gidecek mi gitmeyecek mi, 2 Aralık’tan itibaren hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR
biwaly
13 Ekim 2022 10:44

Öff ne berbat rezalet oyun. Sıkıntı efektlerde değil tüm çizgi filmsi grafiklerde ve sosyal medya çocuğu havasında. Sokak yarışı gibi adam eğlencesini bebek oyuncağı yapmışlar te Allah LEL. Tiktok kızlarını kendine çeker gibi "get noticed" falan ne ya? Eee dikkat çekmek için arabadan inip çiftleşme dansı falan da yapabilecez mi ağabey? :)

Aga çok mu zor Initial D ve Wangan Midnight ruhunda bir sokak yarışı oyunu yapabilmek? Adamlar sokak yarışının nasıl doğduğunu, kimleri ne maksatla kendine çektiğinden haberi yok. Bu ruhun da çocuksu grafiklerle, anime tarzıyla bile alakası yok. Ta en başta araba kullanmayı sevdirmesi + hız hissini iyi vermeli sonra da sokak yarışı gibi ciddi bir durumun havasını iyi hissettirmeli.

Sokak yarışı adeta bir kumar. Saatte 200'le giderken her an önüne araba çıkabilir, kaldırım yüzünden takla atabilirsin, birine çarpabilirsin falan filan. Bu yüzden Underground serisi çok iyi seriydi. Çok mu zor Underground'dan daha iyi sokak yarışı oyunu yapabilmek? Çok mu zor Carbon gibi görsel olarak arabayı çeşitli ve ince bir şekilde değiştirebilmek? Her nedense çocuksu havadan vazgeçmiyorlar. Bu yüzden Heat de berbattı. Bir de Heat'de saçma sapan renkli sisler vardı LEL. Adamlar hiç açıp insanlar neden oyunu beğenmemiş diye bakmıyorlar. Metacritic'de anca kötü yorumların çoğunu siler Steam forumlarında da kötü yorum yapanları banlarsınız LEL. "Haters gonna hate." (nefret eden kişi nefret eder) tabii de yine de bu demek değil ki kaynananın gelininden nefret etmesi gibi sırf nefret etmek için ne olursa olsun çoğu kişi nefret edecek.

Yeni çıkmış yarış oyunlarından sadece Crew 2'yi sevdim çünkü ta en baştan araba kullanmayı sevdiriyor ve hız hissini iyi veriyor. Bazen canım çekiyor Wangan Midnight gibi sadece araba kullanıyorum. Direksiyon kamerası olduğu için araba kullanma hissi veriyor. Bazen canım sıkılıyor eyaletler arası yollarda öyle hız yapıyorum ki arabaya kanat taksam uçarım LEL. Canım sıkılıyor Top Gun hareketlerini uçaklarla yapıyorum. Canım sıkılıyor demolation derby'de çarpışan arabalar oynuyorum LEL.

Ya ey EA gör de ibret al (!). Cidden Need for Speed 2015'den beri Need for Speed serisine para vermedim, ondan önce de anca Carbon, Underground serisini, Porche ve High Stakes almıştım. Benim için Need for Speed 2015 adeta Underground 2.5'dir. Oyun direksiyon kamerasıyla çok enfes oluyor (adamlar mod yapmış). Ama malesef o zamandan beri Need for Speed serisi gittikçe berbatlaşıyor. Ben değil param ağlıyor, EA, param. Yoksa benim için hava hoş. Açar Crew 2 oynarım. Ey EA, anca Almanya'nın Türkiye'yi kıskandığı gibi (!) Microsoft ve Ubisoft kıskandırır seni (!) LEL. Ben ekonomistim, ama bu EA'ler anlamıyor ekonomi nasıl işliyor. Hiç açıp bakmıyorlar ki bu cahil kafalar. :)

Parolamı Unuttum