South Park'a Yolculuk Yakın!

Bu kasabaya Silent Hill'den daha tehlikeli

THQ'nun ardından kopan kıyamet ve insanlarda kabaran hüzün, oyun isimleri her çıktığında geri geliyor gibi. Yola Obsidian Entertainment ile çıkan, THQ'nun iflasından sonra da Ubisoft'un kanatları altına giren South Park: The Stick of Truth, birçok gecikmeye rağmen raflarda yerini alacak gibi görünüyor.

Oyunu hatırlamayanlar için, South Park kasabasında bir LARP etkinliğinin kontrolden çıkması sonucu, Eric Cartman, elf olan Stan ve Kyle ile yollarını ayırır ve kasabaya gelen yeni çocuk (ki biz oluyoruz) ile çalışarak ünlü "Stick of Truth"u elde etmeye çalışır. Yanımıza Butters'ı veren Cartman, Stan ve Kyle'dan hızlı olmamızı umar ve bizi sahaya salar.

Peki kimiz biz, nedir bizim özelliğimiz? Süper güçlerimiz mi var? Telekinetik becerilerimiz falan mı var yoksa? Hayır, sadece çok iyi gaz çıkartabiliyoruz. Evet, vücudumuzdan muhtelif bir gaz çıkartma becerimiz var. Bu becerimizin bir de adı var,: Nagasaki Gaz Çıkartışı (Nagasaki Fart). Bunu da hakkıyla, çok başarılı yapıyoruz. Bir yaptık mı, etraf yeşil bir dumanla kaplanıyor, gerekirse bunları top top yapıp ateş topu olarak yakabiliyoruz. Öyle böyle değiliz yani, Cartman bize güvenmekte haklı.

Oyunun savaşları tur bazlı, ayrıca bir çok saldırı çeşidi bulunmakta. Buz büyüleri ile ateşleri söndürürken, "Ejderha Nefesi" ile düşmanlarınızı aleve boğabilirsiniz. Tek problem, ateşin çıkış kaynağı ağzınız olmayabilir.

Oyunda 5 adet sınıf var, ki kasabanın yeni çocuğu olarak bunlardan birisini seçebiliyoruz. Arasında büyücü, savaşçı gibi bildiklerimiz varken "Yahudi Elf" gibi ilginç kombinasyonlar da bulunuyor. Eh, South Park oyunu ne de olsa. Ne bekliyorduk ki?

Oyunda ünlü karakterlerle birlikte gezinececeğimiz görevler olduğu gibi (ki Butters böyle bir noktada yanımızda olacak) tek başımıza ilerleyeceğimiz yerler de var. Bu yol arkadaşları bize destek olacak, örneğin Butters bize iyileştirici dokunuşlarda bulunacak. Oyun South Park olunca "ne" ve "nasıl" soruları kafayı kurcalıyor işte.

Oyunun senaryosunu ve seslendirmelerini yine dizinin yapımcıları Trey Parker ve Matt Stone yapıyor. Yani Obisidian ile çalışmalardan beridir tam destek sunuyorlar projeye. O nedenle oyunun öyküsel ve espri kalitesi tadında izlediğiniz South Park bölümlerinden aşağı kalır yanı olmayacaktır.

Oyunda diğer RPG'lere de bolca gönderme var. En net bilineni, Skyrim'deki dragonborn kavramına yapılan gönderme ki, karakterimiz bir "shout" öğrenecekmiş.

Oyuna dair en büyük çekincemiz, esprilerin bir süreden sonra fazla bel altı olması, çünkü yapımcıların anlattığına göre oyundaki özel gücümüz, oyunun belki de en masum kısmı. South Park olunca tabi elimizdeki isim, zaten bu korkuyu ilk andan beri duyuyorduk. Umuyoruz ki bel altında, sadece erkeklere yönelik bir oyunla karşılaşmayız.

Oyun PC, XBox 360 ve PS3 için çıkacak.  Oyunun çıkış tarihi 2013'ün kış tatil sezonu olarak bildirildi, ama Cartman bizi bir gecikme ihtimaline karşı uyardı. Eh, "video oyunları nasıldır bilirsiniz" değil mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum