Unreal Engine 4 Kendini Geliştirip Seviye Atladı

Artık 4 değil, 4.5

Unreal Engine 4, birçok yapımcı tarafından tercih edilen bir sistem.

Zaten hatırlıyorsunuzdur, Mart 2014’te aylık ödeme planına geçen oyun motoru, sadece ekonomik olarak erişilebilirlik konusunda ileriye atılmadı, aynı zamanda profesyonel bir araç insanların kullanımına sunulmuş oldu ve oyun yapmak isteyip bu işe bulaşamayanların büyük bahanelerinden birisi yıkıldı.

Şimdi Unreal Engine 4, yenilenerek 4.5 seviyesine geldi. Bu da aslında oyun motorunun sıkı bir değişimden geçtiğini belirtiyor. Teknik kısımlarını yayınlanan tam değişim listesine bakıp daha net anlayabilirsiniz, ama temel olarak tümüyle yenilenen bir eğitim kısmı, animation retargeting, C++ için hot reload, kaplamalarda light map için UV yaratabilme ve video kaplamaları döşeyebilme var.

Daha ciddi olarak yumuşak gölgelerin ray trace ile ölçülüp sunulması, screen subsurface scattering ile daha net de pürüzsüz yüzeylerin sağlanması (teknik kısmı önceden bu nedenle verdik) ve Unreal Motion Graphics ile kullanıcı arayüzlerinin yaratılması imkânları da var. Tabii hepsi bu kadar da değil, birçok gelişme daha yine 4.5’la hayatımıza girecek.

Aylık 19 dolar gibi bir ücretle siz de Unreal Engine’i kullanabilir, işin ucundan başlayabilirsiniz. Üstelik Epic’in kendi sitesinde bile bir dolu eğitim videosu bulunmakta. Beni ofiste zor tutuyorlar, tüm kredi kartlarımı benden uzaklaştırdılar. DVO’lara 15 dolar verirken Unreal Engine’e 19 dolar vermek fikri… Ama çok yapacak iş var yahu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum