İçinde Kavga Dövüş Olmayan Bir DVO: Wander

Hep merak ederdik “nasıl olur” diye.

PlayStation Blog’da yeni bir oyun çıktı karşımıza, üstelik ilginç de bir yapısı var.

Wander, Avustralya’dan bir ekibin üstünde çalıştığı ve firma ismi yerine Loki Davison’ın elinde çıkan bir oyun olarak tanımlanıyor. Üstelik en büyük özelliği şu: Oyun içerisinde dövüş mekaniği içermiyor.

Evet, böyle oyunlara çok aşina değiliz. Ama Wander, yeni bir şeyler deniyor.

Harikulade bir doğa ortamında, dev bir canlı ağaç (hayır, Ent değil) şeklinde başlıyoruz oyuna. Hatta bu canlının adı Oren. Ama bunun dışında bir Griffin, su altında seri şekilde yüzüp nefes alabilen Azertash ve atik özellikleriyle Hira canlılarından birisi olabiliyorsunuz.

Oyunda çözebileceğiniz gizler, kim olduğunuzu ve bu canlıların her birinin ne olduğunu anlatan çeşitli hikâye parçacıkları var. Ama bunlar çok yüzeysel değilmiş, hepsinin derinlemesine geçmişleri bulunuyor.

Ama hepsinin ötesinde bu bir rol yapma platformu, zaten Wander da bu özellikleriyle ön plana çıkmaya çalışıyor. Hatta Twitch üzerinden kendileri canlı bir seri oluşturma peşindeler. Bu dünyanın canlılarının neler yapabileceklerini bir seri olarak anlatmaya çalışıyorlar. İlk bölümünü eski kayıtlardan izleyebilirsiniz.

Wander Mart 2015’te PC ve PS4 platformlarına çıkacak. Tabii No Man’s Sky ve Wild gibi oyunların yanına katılarak gezginlik ve keşfe dair olan avuç kaşıntımızı gidermeye niyetli olması ayrı bir güzel. Şimdilik hakkında her türlü detay net olmasa da, merakla beklenmesi gereken oyunlardan gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum