Hislerimizi Ölçerek Korkutan Nevermind Sonunda Bizlerle

Bazılarımızın en büyük düşmanı kafamızın içindekilerdir

Yaklaşık iki buçuk yıldır geliştirilmekte olan ve biyogeribildirim teknolojisi sayesinde o anki hislerinizi ölçerek sizi korkutmaya çalışan Nevermind dün itibariyle piyasaya çıktı.

Oyunu benzerlerinden ayrı kılan şey vücudunuzun verdiği tepkileri ölçerek kolaylaşıp zorlaşması. Eğer korkunuza yenik düşerseniz çevrenizdeki her şey daha da korkunçlaşıp zorlaşıyor. Yok, eğer kendinize hâkim olur ve sakinliğinizi korursanız o zaman da daha affedici oluyor.

Yapımcılar oyunu tasarlarken sadece ortaya korkutucu bir tecrübe çıkarmayı değil, aynı zamanda insanlara korkularıyla başa çıkmayı öğretmeyi de amaçlamış, ki bu da oyunu iki kez daha ilginç kılıyor.

Intel’in Real Sense cihazının yanı sıra şu an piyasada bulunan diğer biyogeribildirim sensörlerini de destekleyen Nevermind (tam listeye buradan ulaşabilirsiniz), bu teknolojiyi ilk kez kullanan oyun olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Tabii kendisini oynamak için illaki bu pahalı oyuncaklara sahip olmanız şart değil. Hem resmi sitesindeki açıklamaya hem de Steam üzerindeki oyuncuların yorumlarına bakarak normal şekilde oynadığınızda da gayet iyi bir deneyim yaşattığını söylemek mümkün. Ek olarak oyuna bir de Oculus Rift desteği gelecek ve Xbox One’a da konuk olacak.

Nevermind’a Steam ve Humble Store üzerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum