System Shock 2 Enhanced Edition Geliyor

Nightdive Studios ilkini tamamlamadan ikinciye mi el atmış :)

Halihazırda System Shock Remake üzerinde çalışmakta olan Nightdive Studios, aynı zamanda System Shock 2 Enhanced Edition için de çalışmalar yapmaktaymış.

Nightdive Studios twitter hesabından yapılan paylaşımda ‘Siz istediniz, biz de üzerinde çalışıyoruz’ denilerek duyurulmuş oldu 2. oyunun ‘Enhanced’ hali.

Henüz bu paylaşım dışında bir bilgi yok yenilenen oyun hakkında. Önümüzdeki dönemde Nightdive daha detaylı bilgiler sunacaktır herhalde.

Önce System Shock yeniden yapımı ile bir buluşalım da, sonra System Shock 2 Enhanced Edition’a bakarız, değil mi sevgili Oyungezerler:)

YORUMLAR
kaptanbey
14 Ağustos 2019 13:26

ben de uzun süredir buradan takip ediyorum oyun haberlerini, bir bakıyorum ogz kapalı girilemiyor siteye yıl kaç olmus :(   

ocelot1789
12 Ağustos 2019 21:57

Bu yüzyıl bitmeden işlevsel bir Oyungezer sitesine kavuşur muyuz?  Giriş yapılamıyor, giriyorsun sayfa hata veriyor. Kendi kendinizi bitirdiniz vallahi. Yıllardır kullanan biri olarak giresim gelmiyor zaten gelse de giremiyoruz. :D Wix midir nedir arayüzü site falan yapsaydınız daha iyiydi yahu.

fatih
ocelot1789
13 Ağustos 2019 02:49

10 yıldan daha fazla süredir oyungezer'i takip eden biri olarak genelde yazan tarafta değil okuyan taraftaydım. Haberleri okuma sebeplerimden biri de haber altında sizlerin yorumları topluluğun buna reaksiyonuydu. Ancak yeni tasarımla birlikte bu topluluk kendince haklı sebeplerle daha uğramaz oldu. Benim için de ogz online'dan aldığım keyif oldukça azaldı. Umarım her şey düzelir ileride. 


Decypher
ocelot1789
13 Ağustos 2019 00:25

Valla haklısın ocelot, bu duruma bizim de çok canımız sıkılıyor. Azıcık sabır diyeceğim, umarım şu son günlerde yaşanan 'erişilememe' olayı çözülecek. 

Decypher
Decypher
15 Ağustos 2019 12:51

Cevap verme opsiyonu var ama kendime yazıyor gibi oluyorum :)

Berkay Dursun
Decypher
13 Ağustos 2019 14:21

Hala daha “sabır” diyebiliyor musun Eser? :D Gerçekten enteresan. Bas bas bağırdık öldüreceksiniz topluluğu diye. Öldürdükten sonra siteyi düzeltseniz ne yazar. Hayır şimdi siteyi savunayım, ama öyle değil demek istesen, bu yoruma bile cevap verme opsiyonu yok sitede. skdkskskkdkd muazzam ?

ocelot1789
Decypher
13 Ağustos 2019 01:01

Vallahi tez bulunsun insanlar unutur siteyi. :D


anonymous
12 Ağustos 2019 15:46

Birinci oyunun enhanced edition'i vardi zaten, bu da ondan. Yeni gelen remake gibi degil yani, cok bir sey beklememek gerek.

EA, Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville İsmini Tescil Ettirdi

Yeni PvZ oyununun adı belli oldu gibi...

EA, Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville İsmini Tescil Ettirdi

Tarihi Değiştiren Oyunlar: 1 (1972 - 1991)

Her şey nasıl başlamış bir bakalım..

Tarihi Değiştiren Oyunlar: 1 (1972 - 1991)

Oyun dünyası bir zamanlar büyük makinelerin siyah beyaz ekranlarında birkaç pikseli hareket ettiren eğlence araçlarından ibaret iken bugün milyarlarca dolarlık bir eğlence sektörüne dönüşmüş durumda. O günlerden bu zamanlara nasıl geldik? Bu sorunun cevabını görmek amacıyla oyun dünyasının bu uzun yolculuğundaki mihenk taşlarını incelemeye karar verdik, buyrun:


Pong (1972)

Daha önceki dönemlerde bazı benzer çalışmalar olsa da, birçok otorite tarafından ilk video oyunu olarak kabul edilen Pong 1972 yılında Atari tarafından piyasaya sürüldü. 2 oyuncu tarafından ekranın 2 kenarında kontrol edilen birer çubuk ve ortada gidip gelen bir toptan oluşan bu oyun, temelde basit bir tenis oyunuydu. Ancak bu basitliğine rağmen oldukça eğlenceli ve bağımlılık yapıcı olabilmeyi başarmış, ve uzun bir maceranın ilk basamaklarını oluşturmuştu.

Donkey Kong (1981)

Donkey Kong'u özel yapan şey, tarihteki ilk ara sahneye sahip oyun olmasıydı. Tur başlamadan önce Kong'un Daisy'i kaçırdığı bu ara sahne bugün bakınca oldukça basit görünse de o zamanlar oyunların hikâye anlatıcılığı açısından devrim niteliğinde bir gelişmeydi.

Space Invaders (1978), Pac-Man (1980) ve Tetris (1984)

O dönemlere kadar video oyunları hala basit eğlence araçları olarak görülüyordu. Ancak Space Invaders, Pac-Man ve Tetris ezberleri bozup dünya çapında her yaştan insanın ilgisini çekmişler, popüler kültürde sağlam yerler edinmişler ve "Oyun Kültürü" denen kavramın ilk tohumlarını ekmişlerdi.

Ultima (1981) ve Dragon Quest (1986)

Kendisinden önce çıkan pek çok RYO olmasına rağmen Ultima, ara yüzünün yanı sıra getirdiği açık ve geniş dünyasıyla kendinden sonra gelecek sayısız RYO'nun standardını temelli olarak belirlemiştir. 5 sene sonra "Ultima'yı acaba nasıl konsollara uyarlarız?" mantığıyla hareket eden Dragon Quest ise RYO türünün konsollara da sıçramasını sağlamış, ayrıca şu an dünyanın en büyük oyun üreticilerinden olan Japonya'nın oyun geleneğinin de direkt belirleyicisi olmuştu.

Super Mario Bros. (1985)

1983'teki oyun krizi nedeniyle video oyunları nerdeyse tarihten silinmek üzereyken NES'le evlere giren Mario ölen oyunculuğu adeta mezarından kaldırmış, milyonlarca insanı bir daha kopmamak üzere oyuncu haline getirmiştir.

Street Fighter II (1991)

1991 yılında "The World Warrior" adıyla piyasaya sürülen Street Fighter II, tarihte oyun piyasasını en çok etkileyen oyunlardan bir tanesi olmuştu. Bugün dövüş dışındaki türlere de sıçrayan "kombo" kavramını yaratması bir yana, oyuncuların birbirlerine karşı oynamasına imkan tanıyarak en temel haliyle turnuva zihniyetini de ortaya çıkarmıştı. Kurduğu o kutsal dövüş oyunu mantığı, bugün hala aynı şekilde kullanılıyor.

Civilization (1991)

O dönemde oyunculuk daha çok aksiyona, kafa yormadan oynamaya dayalıyken, Civilization bize geniş bir harita, birçok bilgi ekranı, elimizin altına açıldıkça açılan bir dolu sekme sunuyor, bizi stratejik düşünmeye zorluyor ve "karmaşık" oyunların temelini atıyordu. Civ'le birlikte oyunculuk, yalnızca aksiyon odaklı ve kolay öğrenilebilir olmaktan çıktı.

Monkey Island 2: LeChuck's Revenge (1991)

Macera türüne yaptığı katkıları bir kenara bırakalım, Monkey Island 2 kullandığı müzik teknolojisi ile oyun dünyasında bir devrim gerçekleştirdi. Oyundaki atmosfere müthiş şekilde eşlik eden, animasyonlarla uyumlu ve sahne geçişlerine göre değişen bu müzikler oyun dünyasında müziklerin ele alınma biçimini değiştirmiş; ve bugün I Was Born for This (Journey) ve The Trail (The Witcher 3) gibi eşsiz oyun müziklerini ortaya çıkaran adımı atmıştı.


Not: Bu seriyi hazırlarken genel olarak Oyungezer Mayıs 2018 sayısında aynı isimle yer alan "Tarihi Değiştiren Oyunlar" dosyasındaki sıralamayı ve açıklamaları kullandık.

Parolamı Unuttum