Advertisement

TP-Link TLPB10400 Powerbank İncelemesi

TP-Link'in 10400mAh'lık mobil güç deposunu test ettik

Günümüz teknolojisinde mobil cihazlarda uçarı donanımsal özellikler bulunsa da, pil teknolojisinde malesef herhangi bir gelişme yaşanamıyor. Aslına bakarsanız dünya üniversiteleri pil teknolojisi üzerinde gelişimi hedefleyen çalışmalar yapıyor fakat, sonuca baktığımızda geliştirilen teknolojinin seri üretimine geçmek için elverişli olmadığını görüyoruz.

İşte bu alandaki ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan powerbank ürünlerinin arasına, TP-Link firmasının yaptığı bir atılımla oldukça güçlü bir aile üyesi daha katıldı. Son kullanıcılar TP-Link'i her ne kadar ağ ürünleri üreten bir firma olarak bilse de, yine TP-Link firmasından beklenmedik bir şekilde rakiplerine nazaran çok daha güçlü bir (10400mAh) powerbank görüyoruz.

TP-Link'in TLPB10400 kod adlı ürünü iddialara göre yaklaşık 2000-2500 mAh değerine sahip mobil cihazları 3 kere tam şarj edebiliyor. Testlerimizde kullandığımız Samsung Galaxy S3 (2100mAh) ve HTC One M8 (2600mAh) cihazlarda, TP-Link'in bu iddiasının boşa çıkmadığını söyleyebiliriz.

 

Kutu içeriğine göz attığımızda ekstra olarak bir adet micro usb kablo, kılıf ve kullanım klavuzu bizleri karşılıyor. Diğer bir yandan kutu içeriğinden bir adet şarj cihazının çıkmaması çok büyük bir eksiklik değil fakat çıkmış olsaydı, tabii ki kullanımı daha çok rahatlatabilirdi. 2A ve 1A olmak üzere 2 adet usb portçıkışı olan ürünü, eğer 2A değerinde bir şarj aletiniz yok ise yaklaşık 8-11 saat arasında tam dolacak şekilde şarj edebiliyorsunuz. Unutmadan hatırlatalım, eğer hem powerbank'i şarj edip hem de telefonu şarj etmek isterseniz cihazda malesef böyle bir özellik bulunmuyor.

Ürünün teknik özelliklerine geçtiğimizde TP-Link'in güvenliğe fazlasıyla önem verdiği görüyoruz. Cihazda kısa devre, aşırı voltaj, aşırı akım, aşırı şarj, aşırı deşarj ve aşırı ısınma isimleri altında 6 ayrı koruma sistemi bulunuyor. Ayrıca ürün üzerinde LED ile sağlanan bir el fenerinin de olduğunu belirtelim.

Diğer bir yandan geliştiriciler, %90 verimlilik değerini garanti ediyor. Hepimizin bildiği gibi powerbank ürünlerinin üzerinde yazan rakamlara dayanarak cihazlarımızı şarj ettiğimizde, cihazın sağlayamadığı verimlilik doğrultusunda bazı güç kayıpları yaşanıyor. Örnek vermek gerekirse 6000mAh'lık bir power bank aldığınızda 3000mAh değerine sahip mobil cihazınızı 2 kere şarj edemiyorsunuz. Verimlilik esasında sağlanan güç, usb kablolarda kaybolabiliyor veya ısıya dönüşebiliyor.

Sonuca geldiğimizde kutu içeriğinden ayrı bir şarj aletinin çıkmaması, sizi kendi telefonunuzun şarj aletiyle cihazı şarj etmeniz konusunda zorunlu kılıyor. Bu doğrultuda hali hazırda telefonunuz için kullandığınız şarj aleti cihazı epeyce yavaş şarj ediyor. Ayrıca ürünü şarj ederken cihazlarınızı şarj edememeniz ürünün tek kötü yanı olmuş diyebiliriz. 240 gramlık ağırlığı ile cihaz rakiplerinden biraz fazla ağır olsa da, seyahat sırasında çantanızda kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum