LEGO DC Super-Villains - İnceleme

Kötü olmak iyidir!?

LEGO oyunlarına pek çok oyuncu gibi ben de uzun süre kayıtsız kalmıştım. Ama bir yerde direnmek anlamsızlaşıyor sevgili Oyungezerler. Ben de daha fazla oyalanmadan bu dünyaya bir giriş yapayım dedim. Acaba işler beklediğimiz gibi gitti mi? Az sonra...

LEGO ve DC işbirliği ile yapılan oyunlardan sonuncusu Super Villains ve bu sefer hikayeye kötülerin tarafından dahil oluyoruz. Bir nevi Suicide Squad'ın oyun versiyonu denilebilir, ama kadrosu daha geniş olanından.

Dünyayı Kurtaran Kötüler???

Oyunun hikayesini fazla spoiler vermeden aktarmaya çalışayım. Klasik başlangıçlardan alıştığımız üzere kötülerimiz hapisten kaçarlar, süper kahramanlar da onların peşine düşer. Bu esnada şehrin de altı üstüne geliverir. Tam süper kahramanlar kaybetmeye başlamışken bir anda "benzerleri" ortaya çıkıverir ve onlara yardımcı olurlar. Justice League ekibi bu tanıdık simaların nereden geldiğini anlamaya çalışırken kendilerini Justice Syndicate olarak tanıtan bu yeni ekip, eski kahramanlarımızı "uçuruverir". Bütün bu olanların tek şahidi ise Harley Quinn'dir. Dünyaya iyilik pozları sunan Justice Syndicate ile ilgili esas hikâyeyi çözmek de biz "kötüler"e düşer haliyle. Bir yandan namımıza zeval getirmeyecek bilumum kötülüğü yaparken öte yandan da bu olayın ardındaki gizemin peşinden sürüklenip gideriz.

 

Hikâye görevleri 15 adet. Buna ek olarak 5 adet de Justice League görevi bulunuyor. Yan görevleri, açık dünyada kafanıza göre takılmayı da eklersek saatler boyu sürecek bir macera var karşımızda.

Yıldızlar Karması...

Peki kimleri görüyoruz bu oyunda diye soracak olursanız; "aklınıza gelebilecek pek çok isim" diyebilirim. Joker, Lex Luthor, Harley Quinn, Poison Ivy, Cheetah gibi "süper kötüler", Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern gibi "süper kahramanlar", DC evreninde ne kadar karakter varsa oyunun içine doldurmuşlar sanki; karakter çeşitliliğini tam anlamıyla abartmış durumdalar. Oyunda 180 civarında karakter bulunuyor ki ek paketlerle oyuna dahil olacak 20'nin üzerinde isim daha var. Belki hikâye kısmında her karaktere yeterince yer verilmemiş diye düşünebilirsiniz ama bu gayet doğal, sonuçta 180 karakterin her birine 10 dakika bile ayıracak olsalar 30 saatlik bir oyun yapmaları gerekirdi. Ama bu sorunu bertaraf edebilecek bir yol mevcut. Eğer listede "şu karakteri de yönetsem iyi olurdu" dediğiniz bir isim varsa onu seçip açık dünyada dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz.

 

İkide bir açık dünya diyorum fark ettiğiniz üzere. Oyunun tadını çıkartabileceğiniz yerlerden biri de burası (hatta ilki bile olabilir). Harita üzerinde açtığınız bölgelerde dilediğinizce dolanıp sağda solda karşınıza çıkacak yan görevleri yapabilir, timsah sırtında koşturabilir, saklı hazineleri bulabilir, farklı karakterlerin değişik özelliklerini test etme imkânı bulabilirsiniz. Yan görevlerde dünyayı kurtarmasanız da bir vatandaşın evcil hayvanını kurtarabilir, sakar bir mucit tarafından silaha çevrilmiş ev aletlerinin icabına bakabilirsiniz. Tamamen size kalmış.

Burada bir parantez açıp ana hikâye ve karakterler ile ilgili bir noktayı belirtmekte fayda var. Oyunun esas elemanı, başlangıçta oluşturduğumuz "Rookie" karakter. Oyuna, eldeki çeşit çeşit lego parçamızla kafamıza göre özelleştirebildiğimiz bir karakter oluşturarak başlıyoruz. Bu karakterin özel yeteneği, başkalarının yeteneklerini toplayıp kullanabilmesi. Oyun içerisinde aksiyon aldığı bölümler olsa da tam bir patlama yaptığını söylemek mümkün değil. Potansiyel tam anlamıyla kullanılamamış sanki. Ana karakterimiz rookie olsa da hikâye bu karakter etrafında dönmüyor, bir anlamda karakterler hikâyenin etrafında dolanıyor da denilebilir. Elde pek çok karakter bulununca neredeyse her bölümü ayrı biri ile oynuyor gibiyiz. Bu da bazen ana hikâyenin sürekliliğini sekteye uğratabiliyor; hikâyeyi takip ediyor gibi değil de bir karakteri tanıma görevini oynuyor gibi hissedebilirsiniz zaman zaman.

İyisiyle Kötüsüyle Bir Oyunun Daha Sonuna Geldik!

Bütün eksiklerine rağmen, genel anlamda güzel bir deneyim tecrübe ettiğimi söyleyebilirim. Karakter çeşitliliği hoşuma gitti. Pek çoğu ilk defa bu oyunda oynanabilir olarak yer alıyor, onların yeteneklerini kullanabileceğiniz tek alternatif bu ve uzun bir süre boyunca da böyle devam edebilir. Seslendirmeler gayet iyi, müzikler de öyle. Esprili bir dili var. İşin içinde bir de legolar var, daha ne olsun! Piyasadaki en hesaplı açık dünya aksiyon oyunu da olabilir tabii, o noktayı da es geçmeyelim:)

 

SON KARAR
Bugüne kadar LEGO oyunlarına bulaşmayanlardansanız, bu oyunla birlikte başlayabilirsiniz. Bir şansı hak ediyor.
LEGO DC Super-Villains
İyi
7.5
Artılar
  • Karakter dolup taşan bir oyun yapmışlar!
  • Karakter oluşturma ekranını da doldurmuşlar!
  • Villain olmak da eğlenceli olabiliyormuş!
  • Seslendirmeler & müzikler gayet iyi
  • Açık dünya LEGO keyfi:)

 


Eksiler
  • Herkese hitap etmeyebilir.
  • Karakterimiz hikâyede çok ön plana çıkamıyor, halbuki potansiyel varmış
  • Dilediğimiz karakterleri seçip devam edebileceğimiz kısımlar ağırlıkta olsaydı, daha ilgi çekici olabilirdi.
YORUMLAR
Parolamı Unuttum